Asgari ücrete sert tepki: Yaşanacak intiharların sorumlusu AKP'dir

Asgari ücrete sert tepki: Yaşanacak intiharların sorumlusu AKP'dir

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, açıklanan asgari ücret kararını eleştirerek "Hükümet asgari ücretliyi uçuruma itti" dedi.

ASYA YAŞARİKİZ / MEDYA EGE- Çalışanların yakından izlediği asgari ücret kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Erdoğan asgari ücretin 8 bin 500 lira olacağını “Asgari ücretle ilgili adımları da bu hissiyatla atıyoruz. Net asgari ücret 2023 yılında inşallah 8 bin 500 lira olarak aramızda mutabık kaldık. Asgari ücretin işverene yansıması olduğu gibi, bize de yansıması var” ifadeleri ile duyurdu.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı konuya ilişkin olarak gazetemize yaptığı açıklamada kararı eleştirerek “Toplumun yüzde 55’i uçurumdan attılar” dedi.

memis-sari.webp

"SORUMLUSU AKP İKTİDARIDIR"

Asgari ücretle çalışan nüfusun zaten yaşam standartlarının çok düşük olduğunu dile getiren Memiş Sarı, “Asgari ücretli kesim zaten uçurumun kenarında yaşamaya çalışıyorken, açıklanan ücretle toplumun yüzde 55’i uçurumun kenarından atıldı. Hükümet asgari ücretliye son darbeyi böylece vurmuş oldu. Bundan sonra yaşanacak sosyo politik olayları tahmin edebiliyoruz. İcralar, boşanmalar, intiharlar artacak. Yaşanacakların tüm sorumlusu asgari ücretliyi uçurumun kenarına iten AKP iktidarıdır” cümleleri ile iktidara eleştirilerde bulundu.

AÇLIK SINIRI 7 BİN 785 TL

Öte yandan asgari ücret 2022 yılında, bir işçi için aylık brüt 6 bin 471 lira, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 5 bin 500 lira 35 kuruş olarak uygulanıyor.

DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası Araştırma Merkezi’nin (BİSAM) Kasım araştırmasına göre açlık sınırı 7 bin 818 lira, yoksulluk sınırı ise 27 bin 41 lira olarak gözüküyor.

Türk-İş’e göreyse açLık sınırı 7 bin 785 TL, yoksulluk sınırı ise 25 bin 365 TL.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.