“Asıl dikkat çeken anne duyarlılığı”

“Asıl dikkat çeken anne duyarlılığı”

HDP'nin kapatılması için başlatılan imza kampanyası, her gün yüzlerce vatandaşımız ve toplum önderinin imzalarıyla büyüyor.

Son imza verenler arasında, Alparslan Türkeş’in eski Başdanışmanı Miraç Demirbaş, İyi Parti Kurucular Kurulu Üyeleri Özcan Pehlivanoğlu ve Av. Oğuzhan Türk, CHP Parti Okulu Eğitmeni Levent Ahmet Gündüz, Enerji İş Sendikası Genel Başkanı Volkan Türk Yılmaz, Tüm Sanatçılar Derneği Genel Başkanı Murat Demirbaş, Araştırmacı Mustafa Albayrak, Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Üçüncü, İş İnsanı Serkan Burak Haska, Batman Barosu Kurucusu Abdullah Duran, Beylikdüzü İhtisas Kayak Spor Kulübü Başkanı Metin Karayazı, Atletizm dalında Milli Sporcumuz Muhammed Ali Günindi ve daha birçok önemli isim yer aldı.

Kamuoyunda yürütülen “HDP kapatılsın” kampanyası , imza veren binlerce yurttaşımız ve yeni toplum önderlerinin katılımıyla, toplumda hızla büyüyor. İmzacılar arasında öne çıkan ve milli duruşlarıyla tanınan 86 isim kamuoyu ile paylaşıldı. Bunlar arasında, AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve Vatan Partisi’nde aktif olarak görev yapmış siyasetçiler ile akademi, sanat ve spor çevrelerinden çok sayıda toplum önderi göze çarpıyor.

TBMM 20. Dönem Başkanvekili ve Türk Parlamenter Birliği Onursal Başkanı Hasan Korkmazcan’ın çağrısıyla, Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD)’nin de aralarında bulunduğu kitle örgütü temsilcileri; siyasetçiler, emekli askerler; şehit aileleri ve gazi dernekleri; çocukları PKK tarafından kaçırılan aileler; Doğu ve Güneydoğu bölgesinden kanaat önderleri; iş insanları; akademisyenlerin bulunduğu toplum önderleriyle başlayan kampanya, “hdpkapatilsin.com” üzerinden yürütülmeye devam ediyor.

CKD Genel Merkezi’nden bugün (14 Haziran 2020) yapılan yazılı açıklamada, imza kampanyasının başladığı birkaç gün içinde çok yoğun ilgi gördüğü, gelen binlerce imza arasında ise kamuoyunca bilinen ve bir kurum ya da kuruluş yöneticisi olan 86 isme rastlandığı belirtildi.

“Asıl dikkat çeken anne duyarlılığı”

Henüz temsil ettikleri kuruluş ya da titrlerinin tasnifi yapılmamış daha onlarca ismin imza verenler arasında bulunabileceği kaydedilen açıklamada, şu sözlere yer verildi:

“Asıl dikkat çekici olan ise belki hatta toplum öncülerimizden daha çok, o binleri oluşturanlar arasında bir çoğunluk olarak da gördüğümüz ev hanımlarının bu kampanyaya gösterdiği ilgidir. Onların, HDP’nin kapatılmasını isterken sıraladıkları gerekçelerinde, vatansever ve milli duygularının yanı sıra, son derece dokunaklı ifadelerle gördüğümüz apaçık bir gerçek de “anne” sezgileri ve kaygılarıdır.”

CKD’nin, tüm imza verenler adına ortak açıklama yaptığı belirtilen basın bülteninde,

HDP’nin kapatılması için sorumlulukları bulunan kuruluşlara da çağrı yapılarak, şöyle denildi:

“Bu kampanya ile ortaya konulmuştur ki HDP’nin kapatılması, Anayasa ve kanunlar açısından zorunluluk, milletin birliği ve vatanın bütünlüğü için şarttır. Yasaların kendilerine sorumluluk yüklediği Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığını, Hükümeti ve TBMM’de grubu bulunan partileri, sorumluluklarının gereğini yerine getirmeye davet ediyoruz.”

“HDP KAPATILSIN” GEREKÇELERİ

Yazılı açıklamada, HDP’nin PKK bölücülüğünün odağı olduğunu gösteren eylemlere dikkat çekilerek, bu partinin kapatılması talebinin gerekçelerinin bir bölümü şöyle sıralandı:

“HDP; Anayasamızın 68/4. fıkrasına ve Siyasi Partiler Kanununun 101. maddesine aykırı eylemlerin odağı haline gelmiş bir siyasi partidir.

HDP milletvekili listeleri ve belediye başkan adayları, Kandil’de üslenen PKK’lı teröristlerce saptanmaktadır.

HDP, 2015 yılında Diyarbakır’da yaptığı kurultayda 14 maddelik özerklik bildirisini kabul etmiştir.
PKK’nın sokaklara inin çağrılarını MYK kararı haline getirmiş, kentlerde ayaklanmalar örgütlemiştir.

TBMM gruplarında PKK’nın sözde marşını okumuşlar ve PKK’nın sözde lideri lehine slogan atmışlardır.

Diyarbakır anaları, HDP’nin küçük yaştaki çocuklarını kandırıp PKK’ya militan olarak dağa kaçırdığını ve ABD’ye “uşak” yaptığını bizzat HDPlilerin yüzlerine haykırmaktadır.

Başta eş başkanları olmak üzere binlerce HDP’li yönetici bölücü terör örgütü PKK’nin propagandasını yapmak, üye olmak, ya da terör faaliyetlerini övmekten, terör örgütü militanlarının cenazelerine katılmaktan dolayı hüküm giymiş ve bu hükümler kesinleşmiştir.

HDP’li onlarca belediye başkanı hakkında PKK örgütüne lojistik destek sağladıkları ve terör örgütüne üye oldukları iddiasıyla soruşturmalar ve davalar açılmış; belediyelerin birçoğuna kayyum atanmıştır.

Anayasamızın 69. maddesi bir siyasi partinin, 68/4. fıkrada tarif edilen eylemlerin odağı olması halinde Anayasa Mahkemesi kararıyla temelli kapatılacağını öngörür.

Bir siyasi parti hakkında hangi hallerde kapatma kararı verileceği Siyasi Partiler Kanununun 101. maddesinde daha ayrıntılı olarak düzenlenmiştir.

HDP, bölücülerin, terörist ve terör destekçilerinin ve Anayasaya aykırı faaliyetlerin odağı haline gelmiştir. HDP kapatılmalıdır!

Ülkemizin bütün imkânlarıyla bölücü terörle mücadele ettiği koşullarda, terör örgütünün kurduğu ve yönettiği bir partiye yasal zemin sağlamak, sürecin ruhuna uygun değildir.”


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum