Aşırı Sıcaklar Ne Zamana Kadar Devam Edecek?

Aşırı Sıcaklar Ne Zamana Kadar Devam Edecek?

Uzmanlar tarih verdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ege Bölgesi'nde yaşayan vatandaşları uyardı. Havaların ısınacağına vurgu yapıldığı açıklamada vatandaşlar dikkatli olması konusunda uyarıldı. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün o açıklaması...
 
İzmir'de gölgede 40 dereceye yaklaşan sıcak havadan  korunmaya çalışan vatandaşlar, şemsiye ve şapka kullanıp, park ve bahçelerdeki  ağaçlık bölgelerde serinlemeye çalışıyor. 
 
 Termometrelerin güneşte 50 derece civarında ısı ölçtüğü İzmir ve  çevresinde kavurucu sıcaklar nedeniyle sokaklar tenhalaştı.
 
 Kavurucu sıcakların bunalttığı sokaktaki vatandaşlar ise serinlemek  için park ve bahçelerde buldukları gölgeliklerde serinledi. Sokaklarda dolaşanlar  da şemsiye ve şapka kullanarak sıcaktan korunmaya çalıştı.
 
Afrika üzerinden gelerek insanları bunaltan sıcak hava dalgasından  sokaktaki hayvanlar da korunmak için kuytulara çekildi. Şehirin sembol kuşları  güvercinler ise Konak Meydanı'ndaki süs havuzlarında kanatlarını suya sokarak  serinlemeye çalıştı.
 
Etkisi sürecek
 
 Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Teknik Şube Müdür Vekili Lütfi Eker, AA  muhabirine yaptığı açıklamada, Ege Bölgesi'nde son 3 gündür Afrika üzerinden  gelen sıcak hava dalgasının etkili olduğunu ve sıcaklıkların mevsim normallerinin  8-10 derece üstüne çıktığını belirtti.
 
Son olarak 28 Haziran 1982'de 41.8 derece olarak ölçüldüğü Manisa'da,  dün termometrenin ölçtüğü ısının 42.4 dereceye ulaştığını ve rekor kırıldığını  vurgulayan Eker, sıcaklıkların Aydın'da 43.7, Balıkesir'de 38.8, Çanakkale'de ise  33.4 olduğu bilgisini verdi.
 
 Mevsim normallerinin 30.7 derece olduğu İzmir'de ise sıcaklıkların  38.5'e yükseldiğini belirten Lütfi Eker, kuvvetli sıcak hava dalgasının pazar  gününe kadar etkili olacağını bildirdi.
 
 Sağlık uyarısı
 
 İzmir Halk Sağlığı Müdürü Bediha Salnur ise aşırı sıcakların çeşitli  sağlık problemlerine yol açabileceğini, yaşlılar, bebekler, hamileler, açık  alanda çalışan işçiler, aşırı kilolular, kronik hastalığı bulunanlar ve sürekli  ilaç kullanmak zorunda kalan vatandaşların risk altında olduğunu söyledi.
 
 Sıcak havalardan mutlaka korunulması ve sıvı alımına dikkat edilmesi  gerektiğine işaret eden Salnur, sıcak çarpmasından korunmak isteyenlerin de şapka  ve şemsiye kullanabileceklerine dikkati çekti.
 
 Mecbur kalmadıkça sokağa çıkılmaması gerektiğini kaydeden Bediha  Salnur, baş ağrısı, baş dönmesi gibi durumlarda vatandaşların en yakın sağlık  kuruluşlarına başvurmasını da önerdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.