Aşıyla birlikte turizmcilerin sezon beklentileri yükseldi

Aşıyla birlikte turizmcilerin sezon beklentileri yükseldi

Bodrium Otel & SPA Müdürü Yiğit Girgin, bu yıl gerçekleştirilen aşılama çalışmaları ile birlikte sezondan beklentilerinin yüksek olduğunu söyledi.

2020 yılında, yaşanan sıkıntılara rağmen beklediklerinden daha iyi bir sezon geçirdiklerini ifade eden Yiğit Girgin, aşılama faaliyetleri düzenli bir şekilde yapılırsa bu yıl daha yüksek turist kapasitesine ulaşılabileceğini dile getirdi.

2021 turizm sezonundan umutlu olduklarının altını çizen Girgin, “Umudumuz ve beklentimiz bu yılın daha iyi olacağı yönünde. Geçtiğimiz yıl ülkemizin güvenli olduğunu gayet güzel bir şekilde anlatabildik. Ülkemizde yapılan aşı çalışmaları ve önlemler dış pazarlarda ayrıntılı şekilde anlatılmalı ve tanıtılmalı, bu konu sektörümüzün tüm paydaşlarının görevi. Sezonun ilk aylarından itibaren yine uçuşların planlandığını görüyoruz, bu harika bir şey ama pandeminin durumu bu yönde etkili olacak. İlk etapta önce iç piyasaların normalleşebilmesi lazım. Güvenli ülke statümüze istinaden de dış pazarlar bizi tercih etmeye başlayacaktır. Bodrum zor zamanlarda bile talep aldı, iç pazardan ilgi görmeye devam etti. İç pazardaki beklentinin yanı sıra dış pazardan da doğru şekilde besleniyor olmamız gerekiyor. Türkiye olarak 'biz güvenli ülkeyiz' imajı yaratmalıyız” dedi.

SEKTÖR DESTEKLENMELİ

Pandemi nedeniyle etkilenen sektörlerin başında pek çok farklı sektörü de besleyen turizmin geldiğine dikkat çeken Yiğit Girgin, ekonominin canlanması için turizm sektörünün hareketlenmesi ve desteklenmesi gerekliliğine dikkat çekti.

2020'nin turizm sektörü için bu zamana kadarki en zor yıl olduğu görüşünü dile getiren Yiğit Girgin şunları söyledi: “Bu krize hiçbir sektör hazırlıklı değildi. Buna rağmen turizm sektörü kendini bu duruma adapte etmeyi başardı. Güvenli Turizm Sertifikası ile birlikte bence sektörde kalıcı hale gelecek bazı doğru kriterler getirildi. İnsanın doğasında sosyalleşme var. Bu ihtiyacın alınacak önlemler doğrultusunda giderilmesi gerekiyor. Geçtiğimiz yıl Nisan ayı ile şu andaki durum arasında önemli bir fark var. Bu süreci nasıl daha güvenli atlatırız ve daha fazla insana ulaşırız diye düşünüyoruz. 2021 yılında aşı ve diğer ilaçların test aşamasında olması bu süreci hızlandırabilir. Aşı global olarak turizm sektörünün beklediği en önemli şeydi. Aşının başladığı ülkelerde normale dönüşler de başlayacak. Birçok sektör açılacak, rahatlamalar gelecek. Uluslararası dolaşımda aşının yapılmış olması şartı gündeme geliyor. Birçok ülke sınırlarını aşı olmuş insanlara öncelikli olarak açma konusunu gündeme getiriyor. Bundan sonra, sürecin geçtiğimiz yıl olduğu gibi iyi yönetilmesi ve yurtdışı pazarına da güvenli ülke imajımızın güçlendirilerek devamını bekliyoruz.”

Turizm sektöründe, ekonomik gelişmelere paralel olarak personel ve diğer girdi maliyetlerinin arttığını da belirten Yiğit Girgin, 'Bodrum pahalı' algısını yıkacak pek çok konaklama ve diğer hizmet alternatiflerinin bulunduğunu söyledi. Erken rezervasyon ve otellerin yaptığı pazarlama faaliyetleri ile birlikte avantajlı fiyatlar sunulduğunu da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.