Asker Adaylarının Sağlık Muayeneleri Artık Göğüs Hastanesi'nde

Asker Adaylarının Sağlık Muayeneleri Artık Göğüs Hastanesi'nde

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı SBÜ Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi tüm idari kadro ve çalışan doktorlarI İzmir Asker Alma Bölge Başkanlığı tarafından...

Türk Silahlı Kuvvetleri personeli, öğrencileri ve adayları ile 1111 sayılı Askerlik Kanunun gereğince askerlik yükümlülüğü bulunan vatandaşların görevlerine uyarlık bakımından sağlık yeteneklerini tespit etmek amacıyla Muayene Ve Sağlık Raporları İşlemleri askeri hastaneler tarafından yürütülmekteydi. 669 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname gereği askeri hastanelerin devri sonrasında ise bu işlemler, ilgili genelge kapsamında Engelli Sağlık Kurulu Raporu Vermeye Yetkili Sağlık Kuruluşları tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliği ile belirtilen usul ve esaslara göre yapılmaya başlanacak. İzmir Kuzey KHB Genel Sekreterliği’ne bağlı Tepecik EAH, Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi EAH, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi ile Alsancak, Aliağa, Buca Seyfi Demirsoy, Bergama Dr. Faruk İlker, Bornova Türkan Özilhan, Foça ve Menemen Devlet Hastaneleri Engelli Sağlık Kurulu Raporu Vermeye Yetkili Sağlık Kuruluşları arasında yer almakta.
 
Askerlik yükümlülüğü bulunan vatandaşların ilk olarak başvurdukları Askerlik Şubesi’nde birinci basamak sağlık hizmetleri ile ilgilenen doktor gerekli gördüğü takdirde kişileri 2. Basamak yani bu işlemler için Merkez Hastane Olarak Seçilen Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi EAH’ne sevk edecek. Burada da gerekli görüldüğü takdirde 3. Basamak bir üst kurum olan Tepecik EAH’ne sevk işlemleri yapılarak sağlık raporlarını almış olacaklar.
 
Soru cevap şeklinde devam eden koordinasyon maksatlı düzenlenen toplantının çalışanlar için çok faydalı olduğunu dile getiren Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi EAH Yöneticisi Uzm. Dr. Enver Yalnız “Dal hastanesi olmamızın yanısıra birçok alanda da hizmet vermekteyiz. Askeri hastanelerin kamuya devrildilmesi ile birlikte Göğüs Hastanesi olarak bizde askerlik şubesinden sevkle gelen asker yükümlülere de bakmaya başladık. Alışık olmadığımız bir durum. Tüm hekim arkadaşlarımızla birlikte Asker Alma Bölge Başkanlığı’nın bu konuda verdiği bilgilendirmeler sayesinde problem çıkmadan yükümlülerimizin muayenelerini rahatlıkla gerçekleştireceğiz.” dedi
 
İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu ise “İzmir Kuzey KHB olarak bünyemize bağlanan Askeri Hastane bulunmamakta. Ama bağlı sağlık tesislerimizde asker ve yakınları her türlü sağlık hizmetini alabilmektedirler. Engelli Sağlık Kurulu Raporu Vermeye Yetkili Sağlık Kuruluşlarımızda ve öncelikli olarak Göğüs Hastanemiz de askeri yükümlülere bakmaya başlandı. Yükümlü vatandaşlarımız bu işlemleri için hiçbir ücret ödemeyecekler.”dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.