Askerler için kurşun geçirmez geliyor...

Askerler için kurşun geçirmez geliyor...

Kurşun geçirmez bataryalar yakında askerler için kullanılabilir hale gelecek.

Askeri malzemeleri taşımak yorucu bir iş ve askerlerin taşıdığı piller ise ağırlıklarının dörtte birine karşılık geliyor. Bir asker ortalama 9 kg vücut zırhı ve buna ek 8 kg da pil taşıyor.

New Scientist'e göre, Oak Ridge National Laboratory’deki araştırma lideri Gabriel Veith, kadın ve erkekler için kurşun geçirmez bataryaların nasıl yapıldığını inceliyor. Veith'e göre askeri malzemeleri taşımak yorucu bir iş ve askerlerin taşıdığı piller ise ağırlıklarının dörtte birine karşılık geliyor. Bir asker ortalama 9 kg vücut zırhı ve buna ek 8 kg da pil taşıyor. Veith kurşun geçirmez pillerle askerlerin taşıdığı yükü azaltmayı amaçlıyor.

Şu ana kadarki prototipler sadece normal pil paketleri. Ancak içine küçük bir silika enjekte edilmiştir. Ek nanopartiküller pilin sıvı elektrolitlerini, şok olana kadar pili etkilemiyor. Üstelik silika ve elektrolitler katılaşıyor, bu da merminin daha ileri gitmesini engelliyor.

Veith ve onun araştırma ekibi bu çalışmaları küçük pillerle kanıtladı. Ancak henüz vücudun yeterli miktarını karşılayacak kadar ölçeklendiremediler. Askerler halihazırda bu boyuttaki pilleri kullanıyorlar, ancak güvenlik açısından tehlikeli olabilirler. Yanlış merme gelirse piller sızınıt yapabilir veya patlayabilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.