AŞKERLER SOSYAL MEDYADA SLOGAN OLDU!

AŞKERLER SOSYAL MEDYADA SLOGAN OLDU!

“Tek hayalim bir Sezen Aksu şarkısı söylemek” diyen Suadiye’nin geçtiğimiz hafta çıkan Sezen Aksu imzalı şarkısı “Aşkerler” çok kısa sürede büyük ilgi gördü.

Suadiye hem sosyal medyada slogan olan yeni şarkısının kısa sürede yakaladığı başarısının hem hayalini gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu aynı anda yaşıyor.

 

Araştırmacılar tarafından son günlerde şarkı söylemeye teşvik eden ve en çok dile dolanan şarkı olarak gösterilen Suadiye’nin seslendirdiği, sözü ve müziği Sezen Aksu imzalı “Aşkerler”  şarkısı sözleriyle sosyal medyada slogan oldu.

 

Şarkının özellikle “Uff uf acıyor… Şaka şaka len kandırdım…” sözleri, sosyal medyada kendine yer buldu. Kısa süren önce yapılan bir araştırmada ise,

binlerce gönüllüyü gözlemleyerek sosyal medya üzerinde şarkı söylemeye teşvik eden ve en çok dile dolanan şarkıların ilk sırasında Suadiye’nin “Aşkerler” şarkısı yer aldı.

 

Araştırmada, 1500 sosyal medya hesabına; dillere en çok dolanan şarkılar ve hiç bir zaman dillerine dolanmamış olan şarkılar sorulmuş. Bu çalışmada ortaya çıkan şarkıların popülaritesi veri tabanlarında araştırılmış. Şarkılar son olarak da melodik olarak analiz edilmiş ve karşılaştırılmış. 2018 yılına ait veri toplanan çalışmada sadece pop, rock, rap ve ritmik müzikler araştırma kapsamında incelenmiş. Çalışma sonunda en fazla dile dolanan ilk 3 parça “Suadiye Aşkerler”, Çukur dizisinde sık sık çalan Gazapizm ‘in seslendirdiği “Heyecanı Yok” şarkısıyla , Edis ‘in “Çok Çok” isimli şarkısı.

 

Suadiye’nin “Aşkerler” şarkısının dile dolanan nakaratını bir çok sosyal medya fenomeni de paylaşmakta ve şarkı hızla yayılmakta.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.