"Askerlerimize Misilleme Mi Yapıldı?"

"Askerlerimize Misilleme Mi Yapıldı?"

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, El Bab’ta rejim güçleri tarafından gerçekleştirilen saldırının Suriye’nin kendi inisiyatifiyle olmadığı ve Rusya’nın bilgisi dahilinde gerçekleştiği yönündeki iddiaları TBMM gündemine taşıdı.

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, Suriye rejim güçleri tarafından hava saldırısı sonucu şehit edilen ve yaralanan askerlerimizle ilgili TBMM Genel Kurulu’nda söz aldı. Yiğit, yaptığı konuşmada El Bab’ta gerçekleştirilen saldırının geçen yıl 24 Kasım’da Rus uçağının düşürüldüğü tarihe denk gelmesine dikkatleri çekerek, “Askerlerimiz, Rus uçağının düşürülmesinin yıldönümünde misillemeye mi kurban gitmişlerdir” dedi.
Güne acı haberlerle başladık diyen Yiğit, konuşmasında şunları söyledi:
“Bugün, güne acı haberlerle uyandık. Hem El Bab’ta, hem de Adana’da şehitlerimiz, yaralılarımız var. Buradan hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ayrıca öğretmen okulu kökenli bir milletvekili olarak başta başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyor, öğretmenler gününü kutluyorum. Ancak El Bab’ta, Suriye uçakları tarafından askerlerimize yönelik hava saldırısıyla ilgili bir noktaya dikkatleri çekmek istiyorum. Bugün Rus uçağının düşürülüşünün yıldönümüdür. Ve tam da bugün yapılan saldırının, Suriye Hava Kuvvetlerinin kendi insiyatifiyle olmadığı ve Rusya’nın bilgisi dahilinde gerçekleştiği yönünde yorumlar yapılmaktadır. Hükümetin bu konudaki görüşü nedir? Askerlerimiz, Rus uçağının düşürülmesinin yıldönümünde misillemeye mi kurban gitmişlerdir?”
            Suriye’de devam eden Fırat Kalkanı Harekatının El Bab’ta bugün askerlerimize yönelik gerçekleştirilen saldırıyla yeni bir boyuta taşındığını belirten Ali Yiğit, konuyla ilgili bir de önerge hazırladı. Başbakan Binali Yıldırımın yanıtlaması istemiyle hazırlanan önergede şu ifadelere yer verildi.
            Suriye’de yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı çerçevesinde bugün yani 24 Kasım 2016 tarihinde saat 03.30 sıralarında El Bab bölgesinde askerlerimize yönelik hava saldırısı gerçekleştirilmiştir. Suriye rejim güçleri tarafından yapıldığı belirtilen saldırıda ilk bilgilere göre 3 askerimiz şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 10 askerimiz de yaralanmıştır. Saldırının, geçen yıl yani 24 Kasım 2015 tarihinde düşürülen Rus uçağının yıldönümünde gerçekleştirilmiş olması çeşitli iddiaları ve soru işaretlerini doğurmuştur. Bu bağlamda;
1.         Halen yürütülmekte olan Fırat Kalkanı Harekâtı çerçevesinde El Bab’ta askerlerimize yönelik gerçekleştirilen hava saldırısını Suriye rejim güçleri kendi inisiyatifiyle mi gerçekleştirmiştir?  Saldırıyı gerçekleştiren uçakları kullanan pilotlar Suriyeli midir?
2.         El Bab’ta gerçekleştirilen saldırının Rusya’nın bilgisi dâhilinde olduğu ve geçen yıl düşürülen Rus uçağına karşılık yapıldığı yönündeki iddialarla ilgili Rusya Hükümetiyle bir temas kurulmuş mudur? Askerlerimiz geçen yıl düşürülen Rus uçağına karşılık misillemeyle mi şehit edilmiştir?
3.         Fırat Kalkanı Harekatı çerçevesinde askerlerimize yönelik rejim güçlerinin gerçekleştirdiği bu saldırının asıl amacı ülkemizi Suriye’deki savaşın merkezine mi çekmektir? Hükümetin bu konuda Suriye ve Rusya’ya yönelik politikalarında bir değişiklik olacak mıdır?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.