Askerlik tecilleri geri çekildi mi?

Askerlik tecilleri geri çekildi mi?

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamasında askerlik tecil süresiyle ilgili bilgiler paylaşıldı.

Askerlik tecilleri geri çekildi iddiası gündeme bomba gibi düştü. Askerlik tecilleri geri çekildi haberinin yayılması üzerine Milli Savunma Bakanlığı açıklama yaptı ve iddiaları yalanladı. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan son dakika askerlik tecilleri açıklamasına göre, "askerlik tecil sürelerinin öne çekildiği" iddiası yalanlandı.

ASKERLİK DURUM BELGESİ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

İnternetten askerlik durum belgesi sorgulama yaparak tecil sürenizi kontrol edebilirsiniz. Bunun için bir e-Devlet şifresine ihtiyacınız var. E-devlet girişi ve şifre alımı ile ilgili bilgilere haberimizin sonundaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Aşağıdaki bağlantı ile erişebileceğiniz Milli Savunma Bakanlığı Askerlik Durum Belgesi Sorgulama E-devlet sayfasından doğru sisteme giriş yapıp askerlik durum belgenizi görüntüleyebilirsiniz.

ASKERLİK DURUM BELGESİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

2016 ALES SONRASI ASKERLİĞİ ERTELEMEK

ALES sınavının doğrudan askerlikle bir bağlantısı bulunmamaktadır. Ancak, ALES puanı ile bir yüksek öğretim kurumunda lisansüstü eğitime başlamak mümkündür. Öğrencilik dönemi başladıktan sonra ise ilgili yükseköğretim kurumu tarafından askerlik erteleme işlemleri gerçekleştirilecektir. İlgili kurumun öğrenci işleri bürosundan sürecin takip edilmesi tavsiye edilmektedir.

ASKERLİK TECİLİ İÇİN ŞARTLAR

Lise veya dengi okullar ile fakülte ve yüksekokullarda öğrenim görenlerin askerlikleri, 29 yaşını geçmemek üzere mezun oluncaya veya ilişikleri kesilinceye kadar ertelenir.

Azami Öğrenim Süreleri:

2 yıllık okullarda 29 yaşına kadar
4 yıllık okullarda 29 yaşına kadar
Açıköğretim Liselerinde 29 yaşına kadar
Okulla ilişiğiniz kesildikten sonra mazeretsiz olarak lise mezunları için 3, üniversite mezunları için 2 yıl tecil hakkı vardır.

ASKERLİK TECİLİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

ÜNİVERSİTE MEZUNLARI

3 tane vesikalık fotoğraf
Nüfus cüzdanı aslı ve 4 adet fotokopisi
Üniversite Diplomanızın aslı ve 2 adet fotokopisi

LİSE MEZUNLARI

3 tane vesikalık fotoğraf
Nüfus cüzdanı aslı ve 4 adet fotokopisi
Lise Diplomanızın aslı ve 2 adet fotokopisi

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ ÖĞRENCİLERİ

Ek C-2 Belgesi (Açıköğretim Liseleri İrtibat bürolarından alınacaktır)
Açıköğretim Fakültesi öğrencileri, lise öğrencileri ve üniversiteler için askerlik tecil işlemleri, okulunuz tarafından yapılmaktadır. Sizin herhangi bir işlem yapmanıza gerek yoktur.

ASKERLİK NASIL TECİL ETTİRİLİ-ERTELENİR

Yukarıdaki belgelerle birlikte yakınınızdaki bir askerlik şubesine gidiyorsunuz. Askerlik şubesinde size iki adet form veriliyor ve bu formları askerlik şubesinde dolduruyorsunuz. Bu formlarda sizin kişisel ve sağlık bilgileriniz gibi bilgileri dolduruyorsunuz. Daha sonra doldurduğunuz formla beraber aile hekimine gidiyorsunuz ve muayene oluyorsunuz. Aile hekiminize bu formlara askerliğe elverişlidir yazdırmayı unutmuyorsunuz. Aile hekiminden sonra askerlik şubesine dönerek formları teslim ediyorsunuz ve yapılan bir iki prosedürden sonra askerliğiniz 2 sene tecil edilmiş oluyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.