“Askıda defter kalem” kampanyası devam ediyor

“Askıda defter kalem” kampanyası devam ediyor

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan ve tüm okullarda uygulamaya konulan “Askıda defter kalem” kampanyası uzaktan eğitime  erişim engelini tamamen kaldıracak şekilde  büyüyerek sürüyor

Küresel salgının yaşandığı günümüzde “Uzaktan eğitime sende destek ol” sloganı ile devam eden kampanyada binden fazla öğrenciye tablet dağıtıldı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi,  “Köklerinde yardımlaşma olan bir milletin çocukları olarak bu geleneği öğrenci ve öğretmenlerimizle birlikte devam ettirmek istiyoruz” dedi.

Uzaktan değil yürekten eğitim…

Başlatılan kampanyada okullarda hızla büyüyen yardımlaşma kültürü bugün de internete erişim sıkıntısı yaşayan öğrencilerin yardımına koştu. Ak Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’nın,  sivil toplum kuruluşların ve birçok eğitimcinin desteği ile öğrencilere tablet dağıtılarak öğrencilerin uzaktan eğitimdeki derslerine katılımı sağlandı. İzmir Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, iyilik kültürünün yaygınlaşması ve iyiliğin çocukların kalplerine inşa edilmesi konusunda tüm projelere destek verdiklerini ifade etti.

e2c4f2a7-4798-4ccc-947f-1eb7f8094031.jpg

“Askıda defter kalem kampanyamızı ilk başlattığımızda binden fazla okulda uygulandı. Tamamen gönüllülük esasına bağlı olarak başlatılan kampanya öğrencilerimizden, velilerimizden, öğretmenlerimizden, toplumun her kesiminden destek yağdı. Bugünde uzaktan eğitime yürekten destek oluyoruz. Yine aynı yardımlaşma kültürü içerisinde derslerine erişim sıkıntısı olan öğrencilerimize ulaşıyoruz ve ulaşmaya da devam edeceğiz.”

Yahşi, Türk milletinin medeniyet değerlerinde paylaşmanın önemli bir yer tuttuğuna işaret ederek, şunları söyledi:

"Medeniyet kodlarımızda var olan paylaşmayı çocuklarımıza öğretmek açısında çok önemli. Hele küresel salgının yaşandığı şu günlerde daha da önemli ve görüyoruz ki her koldan yardımlaşma devam ediyor.” diyerek kampanyaya destekte bulunanlara teşekkür etti.

Fedakâr Öğretmen Öğrencilerine Kitaplarını Dağıtıyor

Kampanyaya destek vermek isteyen Kiraz Hüseyin Sarı İlkokulu’nda sınıf öğretmeni Mustafa Çalışkan, korona virüs salgını nedeniyle eğitime ara verilmesinin ardından Yeni Eğitim Öğretim Yılı ders kitapları için köylerde yaşayan taşımalı öğrencileri için taşımalı eğitim yapılan köylerde kitap dağıtımı yaptı. 4. Sınıfta okuyan 13 öğrenciye kitaplarını teslim eden Çalışkan, özellikle ulaşımda sıkıntı yaşayan köylerdeki öğrencilerin evlerine giderek Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından gönderilen kitapları teslim ettiğini söyledi.  “Milli eğitim müdürümüz internete erişim sıkıntısı için öğrencilerimiz için tablet dağıtırken ben de köylerde yaşayan öğrencilerimizin kitaplarından uzak kalmasını istemedim” diyerek öğrencilerinden, okumalarını ve derslerini çalışmalarını istediğini belirtti.

93596eb3-d73c-4c34-865a-6a53f78d7586.jpg

Ayşe Öğretmen’den Örnek Çalışma

Ödemiş ilçesinde görev yapan Ödemiş Ovakent Özel Eğitim Meslek Okulu Resim Öğretmeni Ayşe Acar Kaya kampanyaya özel eğitim öğrencileri ile özel olarak ilgilenerek destek olurken, Menemen Atatürk Lisesi okulu idareci ve öğretmenleri de internete erişim sıkıntısı yaşayan üç öğrencilerine bilgisayar alarak İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün başlattığı kampanyaya destek oldular. İzmir il milli eğitim müdürlüğünün işbirliği kapsamındaki çalışmaları ve yapmış olduğu kampanya ve örnek projeler eğitime katkı sunmaya ve eğitimde kaliteyi arttırmaya devam ediyor
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.