ASKON İzmir heyeti Fas'tan umutlu döndü!

ASKON İzmir heyeti Fas'tan umutlu döndü!

İş hacminin genişletilmesi amacıyla Fas'a giden ASKON heyeti, önemli noktalarla edindikleri bilgiler ile İzmir’e döndü.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) İzmir Şubesi tarafından Pazar araştırması, ikili iş görmeleri ve iş hacminin geliştirilmesi amacıyla Fas'a giden heyet İzmir’e döndü. ASKON İzmir Şube Başkanı Şerafettin Gücü; farklı sektörlerden 20 kişiden oluşan heyet İzmir ve Fas arasında kurulabilecek farklı ticaret alanları noktasında araştırmalar yaptı. Başkan Gücü  gezinin verimli geçtiğini, İzmir ile Fas arasında ticaretin artırılmasına yönelik alt yapının olduğunu belirtti.

Fas’ ta yapılacak çok iş var, özellikle alt yapı üst yapı ve inşaat alanlarında iş adamlarına çok iş düşüyor. Herkes her yede iş yapabiliyor ve iş kurabiliyor. Bundan dolayı iş adamlarımızın da dünyaya açılması gerekiyor.’’ Bu gezilerin bu yönüyle iş adamlarının ufkunu açıcı olduğunu ifade eden GÜCÜ iş adamlarımızın daha çok yurt dışı gezisine katılması gerekir. Üç gün süren Fas gezisine 20 İş adamı katıldı. Fas ın başkenti Rabat ta Rabat Sanayi ve Ticaret Odası üyeleri ile ikili iş görüşmeleri yapıldı ve çok  verimli geçti. Sonrasında, AMDI ajansının yapmış olduğu ülke tanıtım programı Fas ’ta hangi alanlarda yatırım yapılabilir diye bilgi verildi. Kazablanka’da  Entreprises İşadamları Derneği'nin (AMAL) Genel Başkanı Taib Aisse katıldığı programda AMAL mensubu işadamları ile ikili iş görüşmelerinde bulunuldu.

Gücü sözlerine şöyle devam etti; Türkiye Afrika pazarından daha fazla istifade etmeli Türkiye-Fas ilişkileri, son yıllarda daha da yakınlaştı. Bu iyi ilişkileri fırsata çevirmemiz gerekir. Türkiye’den Fas'a, birçok sektörde ihracat yapacak kapasite var." dedi.

Fas'ın diğer Arap ülkeleri kadar geri kalmadığını, ayrıca Arap Baharı 'nın orada yaşanmadığını söyledi. Fas’ın demokrasinin, özgürlüğün ve insan haklarının iyi yaşanabildiği bir ülke olduğunu aktaran GÜCÜ, Özellikle turizm konusunda Türkiye'nin değişik bölgeleriyle benzerliği bulunduğunu belirterek, "Tarım alanları bakımından büyük arazilere sahip bir ülke. Fas'ın, sanayisi olmadığından dolayı ticaret ve tarıma dayalı ekonomisi var. Sanayi alanında önemli ticari köprüler kurulabilir." Dedi Program kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Rabat Büyük Elçisi Ahmet Aydın Doğan ziyaret edildi, Elçilikte yapılan görüşmede Büyük Elçi Doğan;  çok sayıda İş adamın  buraya ticaret için gelmesi ülkemiz insanın artık kabına sığmadığının en güzel bir göstergesi olduğunu, dünyanın her yerinde Türk işadamına rastlandığını dikkat çekerek; bu açılımda büyük emeği olan ASKON’ a teşekkür ederim dedi

ASKON FAS ŞUBESİ HAYIRLI OLSUN

Programız kapsamında geçtiğimiz günlerde açılan ASKON Fas Şubesine ’de ilk resmi ziyareti yapmak bizlere nasip oldu. Ziyarette ASKON Genel Başkan Yrd. Dış İlişkiler Başkanı Sayın Mehmet BİLİCİ ve KONGO Eski sağlık Bakanı’da yer aldı. ASKON Fas Şube Başkanımız Sayın Abdelkader Said  EL FIGUIGUI sanayici, işadamı kimliğinin yanında Kongo devlet nişanına sahip ve Gabon Fahri Konsolosluğu görevini de  üslenmekte ayrıca bir dönem Fas Kralı Başdanışmanlığını yapmış. ASKON’un “haklı zenginlik” sloganı ile bire bir örtüşen bir kişiliğe ve dünya görüşüne sahip.

Yaklaşık 2 saate kadar yapılan toplantıda hemen hemen her sektörde girişimleri bulunan  FIGUIGUI ASKON mensubu işadamlarına her alanda yardımcı olacaklarını yapacakları yatırımlarda ortak olacaklarını iletti. FIGUIGUI; Bizler Dünya’yı satın alabilecek güçteyiz yeter ki bu iş doğru insanlar ile doğru adımlar ile yapalım, Fas ve Türkiye arasında yapılacak tüm ticari ilişkilerde köprü olmaya hazırım, yeter ki sizler bir adım atın. dedi 

Başkan Gücü; Bizler görüyoruz ki ASKON Genel Merkezimiz ve Genel Başkan Yrd. Sayın Mehmet Bilici ASKON’u Fas’da gerçekten emin ellere emanet etmişler çok isabetli bir karar olmuş Sayın FIGUIGUI hem Fas’ı çok iyi tanıyan birisi hem ticaretten çok güçlü hem de bunların ötesinde manevi duyguları yardım severliği ile gerçekten muhteşem bir insan dedi.

Ziyaret ASKON Genel Başkan Yrd. Mehmet Bilici ve ASKON İzmir Şube Başkanı Şerafettin Gücü’nün FIGUIGUI’e hediye takdiminin ardından son buldu.  
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum