ASKON İzmir kan bağışına dikkat çekti

ASKON İzmir kan bağışına dikkat çekti

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) İzmir Şubesi ile Kızılay’ın birlikte düzenlediği “Hayat Kurtarmak Senin Kanında Var” kampanyası ile kan bağışına dikkat çekti.

Türk Kızılay’ı Ege Bölgesi Kan Merkezi’nde ASKON İzmir Şubesi’nin düzenlediği “Hayat Kurtarmak Senin Kanında Var” Kan Bağış Kampanyası’na katılarak kan veren ASKON İzmir Şube Başkanı Şerafettin Gücü, “Bir yandan COVID-19 salgınıyla mücadele ediyoruz diğer yandan yaz ayları nedeni ile kan bağışı ciddi azalmalar yaşanmakta.  Kıymetli yönetim kurulumuz ile düşen kan stoklarını canlandırmak niyetiyle hem bir çağrı yapmak hem de kan bağışında bulunmak istedik. Kanın her an ihtiyaç duyulan ve hiçbir şekilde üretilemeyen bir madde olmasından dolayı, bu konuda toplumun tüm kesimlerinin duyarlılık göstermesi gerekiyor. Bizde üzerimize düşen vazifeyi yaptık. Biz buradan tüm duyarlı İzmir halkımızı Türk Kızılay’ına kan bağışına  davet ediyoruz dedi.

img_20200721_160048.jpg

ASKON İzmir Şubesinin göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı teşekkür eden Türk Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Bölge Müdürü Dr. Gökay Gök;  korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle kan bağışlarında yaşanan ciddi azalmalar sonucu kan stoklarında kritik seviyeye geldiğini belirterek, "Kan stoklarımız azalırken bizi yalnız bırakmayın ve kan merkezlerimizi ziyaret edin, Hastanelerde tedavi gören talasemi, lösemi, kanser ve diyaliz hastalarının düzenli olarak kan ihtiyaçlarının devam etmektedir, bu hastalarımızı mağdur etmemek için yardımsever vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyoruz. Dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.