ASKON İzmir, planlama kampını tamamladı

ASKON İzmir, planlama kampını tamamladı

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği İzmir Şubesinin bu yıl 7. Planlama ve İstişare kampı, Balıkesir Körfez Termal otelde 2 günlük bir program ile gerçekleşti.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) İzmir Şubesinin Yönetim Kurulu Üyeleri’nin ve üyelerin katılımları ile gerçekleştirilen 7. Planlama ve İstişare toplantılarında 2021 yılında yapılan faaliyetler değerlendirilirken 2022 yılında planlanan çalışmalar ele alındı.

2022 yılı için hedef büyüten ASKON İzmir Şubesi, İzmir iş dünyasına yön verecek kararlar ile ilgili açıklamalar yapan ASKON İzmir Şubesi Başkanı Şerafettin Gücü, alınan kararların Ocak ayından itibaren uygulamaya başlanacağını dile getirdi.

ASKON İzmir Şube Başkanı Şerafettin Gücü, ASKON olarak üyelerimizin uluslararası rekabette daha saygın ve güçlü, pazarlarda ise daha etkin ve verimli olmaları yönünde gelişmeleri için kendilerine destek vermek ve onlara rehberlik etmeye çalışıyoruz, Pandemi sürecinde değişen alışkanlıklarımı, kapanmalar, bir çok sektörü olduğu gibi sivil toplum örgütlerini de fazlasıyla etkiledi, Ama buna rağmen güzel işler yapabildik. Konferans, yurt dışı alım heyeti kabulleri, ziyaretler ve üyelerle diyalog geliştirme gibi birçok çalışma yaptık. Pandeminin ülkemizde yayılması ile biz de şube olarak tedbirlerimiz aldık. Ama çalışmalarımıza ara vermedik. Online etkinlikler yaptık. Şube olarak ülkemizin pandemi ile mücadelesinde elimizi taşın altına koyduk. Sanayinin kontak kapatmaması adına mücadele verdik. Üreticilerimize moral motivasyon sağladık. Üyelerimizle iletişim halinde olarak yaşanan sorunlara müdahil olduk, talepleri ilgili mecralara ilettik. İnşallah aydınlık günlere ulaşacağımıza inancımız sonsuzdur. Tüm bu yaşanan gelişmeler heyecanımızı kaybettirmedi.

foto.jpg

Tek çıkışımız üretim modelli ekonomiye geçmek

Başkan Gücü; Gerçekleştiğimiz kampta sadece dernek programlarımız planlamadık mevcut konjonktürde ülke ekonomisinde olağan dışı gerçekleşen durumu değerlendirirken katılan 30 iş insanı arkadaşımızla yaklaşık 3 saatlik bir toplantı yaparak bu süreci en az kayıp ile nasıl geçirebiliriz ülkemize ve milletimize daha nasıl faydalı olabilirizi konuştuk.

Gelinen noktada ihracatçıların rekor kırdığını, sürdürülebilir ekonomi açısından cari dengenin sağlandığını, sanayi kapasite kullanım oranlarının yüksek yüzdelere çıktığını, terörün neredeyse sıfırlandığını, Türkiye'nin en çok büyüyen ekonomiler arasına girdik.

Dünyanın en yüksek faizini veren ülkelerin başında gelmelerine rağmen küçük bir faiz düşüşünde bile döviz ve altının hortlatıldığını belirten Gücü, şunları kaydetti:

"Rakamsal değerlerle bu tablo örtüşmüyor, izah edilemiyor. Manipülatif eylemler olduğu aşikar. Yıllardır yüksek faiz ve dövizle sömürülmeye çalışıldığımız ortada. Bu devran bu şekilde devam etmemeli. Yükse faiz ve enflasyon üzerindeki kur baskısıyla mücadele edilmeli. Yeni ekonomi modelinin temeli olan yatırım, üretim ve ihracatla yıllardır dayatılan prangalar sökülüp atılacaktır.

"Bu süreçte üretime dayalı ekonomisi olmayan ülkelerin borç bataklığına itildiğini gördük. Yatırım ve üretim ekonomilerin olmazsa olmazıdır. Ülkemizin sağlam temeller üzerinde büyüyebilmesi, yarınların güvence altına alınabilmesi için yatırım ortamının iyileştirilmesi gerekmektedir. Paradan para kazanmak yarına bize taşımaz. Bizleri ancak yatırım ve üretim yarınlara taşıyabilir.

img-9977.jpg

Bu bağlamda üretim ve yatırımın desteklenmesi için ivedi bir şekilde öncelikle faizi tek hanelere çekmeli ardından bu faiz musibetini tamamen ortadan kaldırmalıyız. Aksi takdirde bu faiz giyotini sürekli başımızın üzerinde dönüp duracak."

ASKON çatısı altında İzmir’imiz ve ülkemiz için yine lokomotif olmaya devam edeceğiz. Üreten ve ülkeye istihdam sağlayan işadamları olarak bizler, bilgi birikimlerimizi topluma katma değer sağlamak adına kullanmaya devam edeceğiz. ASKON bunun için vardır ve kurulduğumuz günden beri bizim haklı kazançla ilgili bir sloganımız var. “Haklı zenginlik” sloganımızı yaşatmak adına elimizden gelen tüm gayreti göstermeye ve her zaman elimizi taşın altına koymaya bu Milet için çalışmaya hazırız " dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.