ASKON  İZMİR Smart Future Expo’daydı

ASKON İZMİR Smart Future Expo’daydı

ASKON İzmir Şubesi heyeti, İstanbul Kongre merkezinde ASKON Genel Merkez tarafından düzenlenen ‘Smart Future Expo 2018 Akıllı teknolojiler zirvesi’ne katıldı.

ASKON İzmir Şubesi heyeti, İstanbul Kongre merkezinde ASKON Genel Merkez tarafından düzenlenen ‘Smart Future Expo 2018 Akıllı teknolojiler zirvesi’ne katıldı. Zirvenin açılışını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Maliye Bakan Yardımcısı Nurettin Nebati yaptı. Zirveyi değerlendiren ASKON İzmir Şube Başkanı Şerafettin Gücü: “Smart Future Expo etkinliğimiz ile bu farkındalığı meydana getirerek teknoloji alanında çağ atlayan bir Türkiye’nin parçası olmak istiyoruz. Ülkemizde ve bölgemizdeki coğrafyada bilim ve teknoloji kullanımını ve geliştirilmesini yaygınlaştırmak, bu noktada tüm ulusal ve uluslararası teknoloji geliştiricilerini bir araya getirmek istiyoruz. Bilim ve teknoloji geliştirenleri hedef sektörleriyle bir araya getirerek yeni mega projeler, yeni iş alanları, yeni yatırımlar, yeni işbirlikleri, yeni anlaşmalar oluşmasını sağlamaya çalışıyoruz. Türkiye ekonomisinin dijitalleşme dalgasını yakalayarak yüksek katma değerli teknoloji üreten dijital bir ekonomiye dönüşmesi için çözüm platformu tesis etmek istiyoruz” diye konuştu

SMART FUTURE EXPO’DA GENÇLER İCATLARIYLA GÖZ DOLDURDU

‘Smart Future Expo 2018’de gençler icatlarıyla büyük beğeni toplayarak göz doldurdular. Ülkemizin bulunduğu jeopolitik konum ve bunun yansıması olarak bir çok çatışmada uzuvlarını kaybeden silahlı kuvvetler mensuplarının durumundan etkilenen kimi gençlerimiz, Düşünce Gücü Kontrollü Biyonik El icat ederken, kimi gençlerimiz de trafik kazalarını tarihe gömmek amacıyla Engelden Kaçan Robot icat etti.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) tarafından organize edilen Smart Future Expo, Akıllı Teknolojiler Zirve ve Sergisi’nde gençler de icatlarıyla Türkiye’nin teknolojik alanda emin ellerde olduğunu gösterdi.

DÜŞÜNCE GÜCÜ KONTROLLÜ BİYONİL EL İCAT ETTİ

Etkinlikte öne çıkan icatlardan biri de Düşünce Gücü Kontrollü Biyonik El. Yeni Yüzyıl Üniversitesi son sınıf öğrencisi Sefa Tunç (23), medyada silahlı kuvvetlerimizin vermiş olduğu mücadelede esnasında uzuvlarını kaybettiği haberlerini duydukça bu konuda bir şeyler yapmam gerektiğini düşündüm. Ve ayrıca insanlar çeşitli iş kazalarında da uzuvlarını kaybediyordu. Bazı organlarının yokluğunu çeken (ampüte) insanların karşılaştıkları sorunlara, çözüm olarak sunulan seçeneklerin yetersizliği ve gelişen teknolojinin bu konuda geleceğe ışık tutabilecek projelere ihtiyaç duyması nedeniyle, yani kısaca arzın talebin karşılayamaması ve bu arzın yeni fikirlerle karşılanabilecek olması nedeniyle, insani boyutu önemli olan bu projeyi hayata geçirmeye karar verdiğini söyledi.

Biyonik El, Normal Bir El Gibi Çalışabilecek

Tunç, yapmış oldukları bu icat ile, biosensörler ile beyinden alınan sinyallerin kablolar aracılığı ile mikrodenetleyiciye ileterek servo motorların önceden programlanmış hareketleri tekrarlanmasının sağlaması ile biyonik el tarafından belirli ağırlıktaki cisimlerin kavranmasını ve kaldırılmasını sağlayabildiklerini belirtti.

ARAÇ KAZALARI TARİHE GÖMÜLECEK

Smart Futur Expo’da göz kamaştıran icatlardan biri de liseli öğrencilerin ortaya koyduğu Engelden Kaçan Robot. İzmir Atatürk Endüstri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Batuhan Nalbant (17), Emre Yılmaz (17) ve Ercan Mert (17), yapmış oldukları robotu araçlara uygulayarak trafik kazalarının önüne geçmek istediklerini belirttiler. Günümüz araçlarının kaza durumlarında sadece frenleri sabitleyerek aracı kilitleyerek durabildiklerini belirten gençler, kendi teknolojilerinin hayata geçmesi durumunda araç kazalarının tarihe gömüleceğini belirttiler.

Sensörler  vasıtası ile oluşturdukları robotun 15 metreye kadar önüne çıkabilecek tehlikelere karşı araç kullanıcısını devre dışı bırakarak aracı, tehlikesiz, uygun olan sağ ve sol  müsait yöne doğru  kaçırdığını belirten gençler, bu sistemin araçlarda da kullanılması durumunda trafik kazalarının çok asgari düzeye inerek adeta tarihe kaçacağını belirttiler.

Kaynak Stajyerlik Ücretleri

Bu çalışmayı yaparken herhangi bir çalışma alanlarının olmadığını ve işin finansmanını stajyerlikten kazandıkları ücret ile sağladıklarını belirten liseli gençler, bir proje odamızın olması ve finansal destek sağlanması durumunda daha da yeni teknolojileri geliştirebilecek potansiyele sahibiz. Şu an araç fren sistemleri üzerinde çalışıyoruz. Yapmış olduğumuz bu icadı araçlar üzerine taşımaya kararlıyız. Biz bu işi başarabilirsek milyonlarca insanı büyük bir tehlikeden kurtarmış olacağız. Bu bilinçle çalışmalarımızı sürdüreceğiz dediler. 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.