ASKON İzmir Şube Başkanı Gücü'den enflasyon açıklaması!

ASKON İzmir Şube Başkanı Gücü'den enflasyon açıklaması!

ASKON İzmir Şube Başkanı Gücü, yaptığı açıklamada ocak ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) İzmir Şube Başkanı Şerafettin Gücü, "Vatandaşlarımız daha fazla gıda enflasyonuna ezdirilmemeli. Bunun için tarım alanlarının ve lojistiğin yeniden planlanması gerek." ifadelerini kullandı.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı (TÜİK) ocak ayı rakamlarına atıfta bulunan Gücü, şunları kaydetti:

"TÜİK Ocak 2021 döneminde tüketici fiyatlarının yüzde 1,68 arttığını, yıllık enflasyonun ise yüzde 14,97 olduğunu açıkladı. Üretici ve tüketici enflasyonuna baktığımızda talepten ziyade maliyet enflasyonu olduğunu görmekteyiz. Özellikle gıda ürünlerinde çok ciddi artışlar görülmektedir. Vatandaşlarımız hanelerine aş sokmada zorluklar yaşamaktadır. Bir an önce gerekli tedbirler alınarak bu işe bir çare bulunmalıdır.

Vatandaşlarımız gıda enflasyonuna daha fazla ezdirilmemeli. Bunun için tarım alanlarının ve lojistiğin yeniden planlanması gerek. Gıdada maliyet enflasyonu yaşanmaktadır. Bu da gösteriyor ki ülkemizin tarım politikalarının revize edilmesi gerekiyor. Tarım ürünlerinin iklim koşullarından etkilenmemesine, seracılığın maliyetlerinin düşürülmesine, tarladaki ürünün bozulmadan alıcısına en kısa sürede ve sağlıklı bir şekilde ulaştırılmasına kadar tarım alanlarının ve lojistiğinin yeniden yapılandırılması gerekmektedir."

Gücü, bu anlamda diğer ülkelere bakıldığında, ürünün yetiştirildiği noktadan satış noktasına en kısa yoldan nasıl gideceğine ilişkin lojistik çalışmalarının yapıldığının görüldüğünü kaydetti.

Türkiye'nin de aynı şekilde özellikle gıda ürünlerinde soğuk hava depoları oluşturulmuş lojistik hatlarına bir an önce kavuşması gerektiğini belirten Gücü, "Üreticiden hale, halden hale, halden markete manava gidene kadar çok miktarda yaş sebze ve meyve israf oluyor, dolayısıyla bu da maliyetlere yansıyor. İklim değişikliği gıda sektörünü de vurmaktadır. Bu nedenle her bir ürünün kıymetini bilmeli ve israfını önleyecek tedbirleri bir an önce almalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.