ASKON İzmir Şube Başkanı Şerafettin Gücü ekonomiyi değerlendirdi

ASKON İzmir Şube Başkanı Şerafettin Gücü ekonomiyi değerlendirdi

Gücü,’’ 2019 yılında, kur atağı ile hedef alınan Türkiye ekonomisinin yaşadığı sarsıntıyı atlattığını belirterek, dengeleme sürecinin rayında gittiğini 2020 yılında ülke ekonomisinin büyüyerek, 2023 yılında zincirlerini kıracağını belirtti. 

Gücü konuya ilişkin şunları ifade etti;

Türkiye geçen sene seçim atmosferine girdiğini andan itibaren kur saldırıları ve artan fiyat artışları ile ekonomik anlamda çökertilmeye çalışıldı. Bu süreçte cari açık finanse edilemez, küçülme kaçınılmaz türünden yüksek perdede moral bozucu ifadeler seslendirilmeye başlandı. Amaçları moralleri bozup sermayenin ülkeden kaçışını sağlamaktı. Buna rağmen ekonomi yönetimimizin yerinde aldığı tedbirler ile önce bu ataklar durduruldu, ardından dengeleme süreci başarı ile sağlandı. Ekonomik resasyon, yüksek enflasyon ve cari açık gibi temel göstergeler üzerinde hızlı bir şekilde önemli iyileşmeler gerçekleştirildi.  Hamdolsun Türkiye ekonomisi hakkında olumsuz görüş belirten tüm kesimler Türkiye küçülecek görüşünü revize etmek zorunda kaldı.  

2019 yılının 3. çeyreğindeki pozitif büyüme daralma sürecinin artık bittiğini, ülke ekonomisi verilerinin pozitif anlamda değerlenmesi ile birlikte 2020 yılı ile birlikte yüzde 5’lere varacak bir büyümenin gerçekleşeceği öngörülmektedir. 

İç piyasanın daralması ile birlikte ihracata yönelen ve daha da rekabetçi olan firmalarımız sayesinde ihracat rekorları kırdık. Bunun yanısıra turizm sektörümüz de aynı şekilde 2019 yılında rekorlar kırdı. Merkez Bankasının paradan para kazanma dönemine son verecek adımları ile iş dünyamız adına yatırımların gerçekleşmesine adına bir atmosfer oluştu. TOKİ’nin her yıl yüz bin konut projesi de lokomotif sektörlerimizden inşaat sektörünü ve beraberindeki yan sektörleri de canlandıracaktır. Bunun yanısıra yerli otomotiv ve sanayi hamleleri bir çok sektörün de canlanmasını sağlayacaktır. Türkiye artık kabuklarından sıyrılmış, bağımsız politikalar üreten bir ülke olmayı başarmıştır. Kriz ortamlarında test edilemeyecek bir ülke olduğunu göstermiştir. 2020 yılındaki pozitif anlamda büyüme ile birlikte her yıl üzerine koyarak 2023 yılında zincirlerini kırmış bir Türkiye’yi göreceğiz. 

İş dünyası olarak ümitli bir o kadar da güven duygusu içerindeyiz. Yarınların her geçen gün bugünlerden daha iyi olacağını görebilmekteyiz. Bu nedenle iş insanlarımız ülke ekonomimize güvensin, moralli olsun ve yatırımlarını sürdürmeye devam etsinler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.