ASKON İzmir şubesi Bitlis ve Van şubelerine misafir oldu

ASKON İzmir şubesi Bitlis ve Van şubelerine misafir oldu

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) İzmir şubesi planlı şube ziyaretleri kapsamında 4-8 Eylül tarihleri arasında 25 Kişilik İşadamı heyeti ile Bitlis ve Van Şubeleri misafiri oldu.

ASKON İzmir Şubesinin 8. düzenlediği İş geliştirme programı kapsamında Bitlis ve Van şubelerini ziyaret etti. Program Kurumsal ziyaretler, Sektörel firma ziyaretleri, İş Geliştirme Toplantısı ve Bitlis ve Van  Kültür Gezisi Şeklinde gerçekleşti.

4 Gün süren programın 2 günü Bitlis’te, 2 günü Van’da gerçekleşti. 8.İş geliştirme programı dahilinde Tatvan Sanayi ve Ticaret Odası Meclis Başkanı  Rıdvan Kökel, Tatvan Belediye Başkan Yrd. Fahrettin Korkmaz, Bitlis Belediye Başkan Vekili Şirin Kultugu, Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban, Adilcevaz Belediye Başkanı Necatı Gürsoy, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yrd. Şefik Eren, Van  Valisi M.Emin Bilmez, Van OSB Başkanı Mehmet Arslan’ı makamında ziyaret edip her iki şehir hakkında bilgi aldı.

Programı değerlendiren ASKON İzmir Şube Başkanı Şerafettin Gücü;

“TÜRKİYE’YE MAL OLACAK ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”

Başkan Gücü; Bursa, Konya, Denizli ,Ş.Urfa ,Kayseri, Adana ve Sivas Şubelerimizin ziyaretimizin ardından bu yıl 8. Gerçekleştirdiğimiz iş geliştirme programımızı Bitlis ve Van Şubelerimizin ev sahipliğinde gerçekleştirdik. Programımızın ilk 2 günü Bitlis’te diğer 2 günü Van’da gerçekleştirdi. Yaklaşık 7 yıldır faaliyetlerimizi kendi içimizde yapmakla beraber Türkiye kamuoyu ile yaygınlaştırmanın da gayreti içerisindeyiz. Bu çerçevede Anadolu illerini ziyaret ediyoruz. Geçtiğimiz haftada nasip oldu Bitlis ve Van’a geldik 4 gün boyunca Bitlis ve Van’da ziyaretlerde bulunduk, programlara katıldık, kültür gezisi gerçekleştirdik. Bitlis ve Van’a gelen 25 Kişilik işadamı heyetimizden 20 İşadamımız daha önce yöreye hiç gelmemiş buraları hiç görmemiş. Bu toprakları onlara tanıtmış olduk.

 Neticede derneğimiz üye iş adamları beraber bu hizmeti tamamen gönüllük çerçevesinde gerçekleştiriyoruz. İnşallah tüm Türkiye’ye mal olacak çalışmaları yapmayı Allah bize nasip eder.” dedi.

“TİCARET DOĞUYA DOĞRU AKIYOR”

Ticaretin doğuya doğru kaydığını ifade eden Gücü Biz geleceğin ticaretini doğuda artık göreceğiz. İnsan ağırlığı artık daha çok doğuda olacak, Van ve Bitlis illerinin birbirlerine  komşu olması Van’ın İran, Irak ve Suriye ile olan yakınlığı dış ticaretin gelişimine katkı sağlayacaktır. Van ve Bitlis’teki  genç nüfus bu iki şehrin kalkınmasına ciddi katkılar sağlayacaktır. Devletimizin en son doğu ve güneydoğuda cazibe merkezleri oluşturması ve buraya ciddi teşvikler vermesi bu bölgelerin yatırım açısında istenilen kıvama geldiğini de gösteriyor. ASKON İzmir Şubesi İşadamı üyelerimizin batıda nerede yatırımı varsa gelip yöreye yatırım yapsınlar buralar artık terörden arındırılmış bölgeler devletin teşvikleri üst düzeyde Van ve Bitlis yatırım yapılabilecek kentler.

“2023 YILINDA DOĞU VE GÜNEYDOĞU EKONOMİMİZİN DEVLERİNDEN BİRİSİ OLACAK”

Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizin üreten ve ekonomiye katkı sağlayan bir güce ulaşması, bizim için büyük önem arz etmektedir. Çünkü uzun zamandır mücadele ettiğimiz terör kargaşadan, gözyaşından, sosyal refah düzeyinin düşüklüğünden güç alıyor ve yatırımların da önünü kesmeye çalışıyor. Bütün bu problemlerin ortadan kaldırılmasında yatırımcılarımıza büyük görev düşmektedir. Doğu ve Güneydoğu, Türkiye'nin geleceğidir. Bugün yapılacak çalışmalarla 2023 yılı geldiğinde Doğu ve Güneydoğu bölgesi ekonomimizin devleri olan kuruluşlara sahip olacaktır.

“DAHA FAZLA TURİST ÇEKİLMELİ”

Daha öncede değindiğimiz gibi artık bu bölge terörden arındırılmış bölgeler, kendimizi İzmir’dekinden daha güvenli hissettik,  her iki bölgenin de muhteşem tarihi ve doğal güzellikleri var aynı zamanda iki şehrinde Van gölüne kıyısı var, bizler bir kısmını görme imkanı bulduk, Van’da Akdamar adası, Van kalesi, Muradiye şelalesi, Bitlis’de  Nemrut Krater gölü,Ahlat Selçuklu mezarlığı ,Adilcevaz, Tatvan, ve Ahlat mutlaka gezilip görülmesi gereken yerler her karışında tarihimiz ve medeniyetimiz yer almakta bizler gördük ki yeterli ilgi gösterilmiyor tatil sadece batıdaki sahil yerlerinde ibaret değil ülkemizin her karış toprağı çok güzel, her karışında tarih fışkırıyor buraya getirdiğimiz 25 işadamımız yörenin gönüllü turizm elçisi olacaktır.

“TEŞEKKÜRLER ASKON BİTLİS VE VAN ŞUBELERİMİZ”

Her iki şehrimizde de çevresel sorunlara rağmen halkın yaşama tutunduğunu söyleyen Gücü şöyle devam etti; Kardeşlerimiz çevresel etkenlerden dolayı ne kadar sıkıntı yaşamış olsa da yaşama arzusunu kaybetmemiş, gönlü zengin, kendileri cıvıl cıvıl ve üzerinize tebessümü sanki yağdırıyor. . Biz Bitlis ve Van’da tam olarak bunları gördük. Kardeşlerimiz zannetmesin ki Türkiye ortalamasında ekonomik anlamıyla biraz geride kalmış olsa bile, insani değerler açısında batı değerlerinin çok üstünde. Değerlerini, insanlığını, ahlakını kaybetmemişler. Asıl zenginlikte budur. Malınızı kaybedebilirsiniz, eviniz yıkılabilir. Bunları yeniden yapabilirsiniz. Ancak insanlığınızı ve değerlerini kaybettiyseniz bunu bir daha tamir edemezsiniz. Bizim için kayıp dünya değil. En büyük kayıp ahirettir.

Bu güzellikleri ve dokuyu görmemize vesile olan  ASKON Bitlis Şube Başkanımız Sn. Ömer Kara’ya ASKON Van Şube Başkanımız Sn. Fatih Altun’a yönetim kurulu üyelerine Van, Bitlis şehrimizn mülki idari amirlerine ve yöre halkına göstermiş oldukları ilgi,alaka ve yakınlıktan dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum