ASKON İzmir'den bilgilendirme!

ASKON İzmir'den bilgilendirme!

ASKON İzmir Şubesi tarafından “Devlet teşvik ve destekleri” hakkında bilgilendirme semineri gerçekleştirdi

Anadolu Aslanları  İşadamları Derneği (ASKON) İzmir Şubesi bu kez de Devlet teşvik ve destekleri ile ilgi seminer düzenledi, açılış konuşmasını yapan ASKON İzmir Şube Başkanı Şerafettin Gücü; ASKON İzmir Şubesi olarak gerçekleştirdiğimiz toplantılarda üyelerimizin daha çok bilgi sahibi olmaları ve edindikleri bilgiler ile işletmelerine fayda sağlamalarını hedeflemekteyiz. Bu doğrultuda bugün gerçekleşecek olan toplantıda anlatılacak devlet desteklerinden tüm üyelerimizin yararlanmaları temennisiyle verimli bir toplantı geçmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

Seminerde Yatırım ve Teşvik Uzmanı Fatih Üşür ve İş Geliştirme Uzmanı Resül Sündük, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı-Yatırım Teşvik Sistemi,Ticaret Bakanlığı-Teşvik Sistemi,KOSGEB Destekleri,SGK Teşvikleri ,Dışişleri Bakanlığı-ERASMUS Programları hakkında bilgiler verdi ayrıca, hangi desteklerin işletmeler için uygun olduğu, desteklerden yararlanmak için hangi süreçlerin izlenmesi gerektiği hakkında bilgi verdi.

Yatırım ve Teşvik Uzmanı Fatih Üşür; ihracata yönelik desteklerin özellikle KOBİ düzeyindeki işletmeler için Ticaret Bakanlığı, KOSGEB ve Kalkınma Ajansları tarafından sunulduğunu bildirerek, ‘’Destekler için önemli husus, sunum ve basılı yayınlara göre değil, doğrudan desteği veren kurum güncel mevzuatına göre başvuru yapmaktır. Çünkü mevzuat değişebilir.’ diye konuştu.

MUTLAKA TEMASTA OLUN

İhracatçı firmalara neredeyse her konuda desteğin mevcut olduğuna dikkat çeken Üşür ‘’Ancak önemli olan bu desteklerden haberdar olmak ve nasıl alınması gerektiğini bilmek. Özellikle Kalkınma Ajansları ve İhracatçı Birlikleri ile mutlaka irtibatta olunmasında fayda var. İhracata yönelik desteklerden eğitim veya seminerler, gazete, dergi, kitap gibi basılı yayınlar, internet, sosyal medya, e-posta grupları, danışmanlar, sosyal çevre ve network gibi çeşitli kanallardan haberdar olunabileceğine vurgu yapan,  Üşür bilgi sahibi olmanın yanı sıra bu desteklerin nasıl alınması gerektiği konusunda da mevzuatı dikkatle okuyarak ve ilgili kurumlar takip edilerek sıkı iletişim halinde olunması gerektiğine dikkat çekti.

Seminerde konuşan İş Geliştirme Uzmanı Resül Sündük; 10 ayrı başlık altında sunulan KOSGEB destek programları ve acil destek kredisi gibi finansman destekleri ile laboratuvar destekleri ve SGK tarafından uygulanan istihdam desteklerine değinerek, İlave İstihdam Teşviki, 5 Puanlık MYÖ Sigortası Teşviki, +6 Puanlık MYÖ Sigortası Teşviki, 5 Puanlık GSS Teşviki ve Yatırım Teşviki konularında bilgilendirmede bulundu. Üyelerin yoğun katılım gösterdiği seminerde konuşmacıların sunumlarının ardından destekler konusunda sorular cevaplandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.