ASKON’DA İNŞAAT SEKTÖR TOPLANTISI DÜZENLEDİ

ASKON’DA İNŞAAT SEKTÖR TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) İzmir Şubesi ve Karabağlar Müteahhitler ve İş Adamları Derneği (KAMİDER) üyelerinin katılımı İnşaat sektörü iş geliştirme toplantısı yaptı.

ASKON İzmir Şubesi ev sahipliğinde gerçekleşen programda, ASKON İzmir Şube Başkan Yardımcısı İbrahim Terzi, KAMİDER Başkanı Hasan Özkaya, ASKON ve KAMİDER üyeleri katıldı. Toplantı tanışma ,ikili iş görüşmeler ve sektörün problemleri ve çözüm önerileri konuları konuşuldu.


Açılış konuşmasını yapan ASKON İzmir Şube Başkan Yardımcısı İbrahim Terzi; ülkemiz gelişen, buna bağlı olarak ihtiyaçları artan bir ülke konumundadır. Diğer ülkelerde olduğu gibi, gelişimin ana eksenini ise barajlar, yollar, havalimanları, hastaneler ve daha birçok yapı düşünüldüğünde kaçınılmaz olarak “inşaat” oluşturmaktadır. 
İnşaat sektörü̈, kendisine bağlı 200’den fazla alt sektörün ürettiği mal ve hizmete talep oluşturan konumunda olup, bu yaygın etki, sektörün “ekonominin lokomotifi” olma vasfının en temel göstergesidir. 


Yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre, yeni bir evde ortalama 150 farklı meslek kolunu ilgilendiren 23.000 parça bulunmaktadır. Hiçbir ekonomik faaliyetin bu kadar çok doğrudan ya da dolaylı etki meydana getirmediği dikkate alındığında sektörün lokomotif gücünün, gelişmekte olan ülkeler için vazgeçilemez değeri daha açık olarak ortaya çıkmaktadır. 


İnşaat sektörümüzün ekonomi içerisindeki doğrudan payı %8 dolayındadır. Dolaylı payı ise faaliyetlerini bu sektördeki gelişmelere bağlı olarak devam ettiren diğer sektörler hesaba katıldığı zaman %30 düzeyindedir. 
Yaşanan süreçler sınırlarımızda yaşanan sıcak savaş̧ ortamı ve bu ortamda Türkiye’nin üstlendiği rol, artan göç̧ ve mülteci sorunlarının yansıra hepimizin bildiği gibi 2016 yılı boyunca ülkemiz farklı terör örgütleri ile mücadele etti ve hala etmek durumundadır. Başta 15 Temmuz hain darbe girişimi olmak üzere, yurdumuzun birçok bölgesinde ve büyük şehirlerimizde terör örgütlerinin kalleş saldırılarını yaşadık. Ekonomideki bu baskılayıcı unsurlara rağmen hükümetimizin aldığı önlemler çerçevesinde ülkemiz ekonomisi tüm bu süreçleri en az hasarla atlatmıştır.
Bütün bu olumsuzluklara rağmen, inşaat sektörü 2016 yılında da %7,20 oranında büyüme gerçekleştirmiştir. Yine bu sene de beklenen %5 in üzerinde büyüme gerçekleşmesidir.


Toplantıda konuşan KAMİDER Başkanı Hasan Özkaya ; 500 bin nüfusu ile İzmir'in gözde ilçelerinden biri olmasına rağmen yaklaşık 30 yıldır imar planı sıkıntısı yaşayan Karabağlar'da kurulan Karabağlar Müteahhitler ve İş Adamları Derneği (KAMİDER), ilçenin sıkıntılarına çözüm bulma hedefinde.


Derneğin amacı Karabağlar'daki inşaat ve emlak sektörü ile uğraşan herkese hitap edebilmek ve çalışma alanı yaratabilmek için bireysel değil de genel olarak çözüm bulmaktır.


İlçenin en büyük sıkıntısını imar olarak tanımlayan Özkaya, "İlçede altyapı, üstyapı, elektrik ve doğalgaz gibi birçok sıkıntı mevcut. Ama bunların asıl nedeni imar planları ile ilgili. 


Metropole 5 dakikalık mesafede yer alan ilçemiz maalesef gerekli değeri görememekte. Ne kadar kaliteli malzeme ile yapılsa da binalar, imar planı olmadığı için gecekondu statüsünde değerlendiriliyor. Bu durum hem vatandaşı hem işvereni hem de bizi olumsuz etkiliyor ve Karabağlar'ın gelişimine engel teşkil ediyor. İlçemiz inşaat sektöründe hızla gelişmekte. Potansiyeli yüksek ama sıkıntısı da çok. Dernek bünyesinde güçbirliği oluşturduk. Yani amaçlarımızı ve hedeflerimizi anlatmak ve birlikte hareket etmek için adım attık. Bir daha yinelemek gerekirse KAMİDER'in amacı sektörel anlamada Karabağlar'a hizmet etmek. Biz müteahhitler kurumsal olarak en çok belediye, SGK, tapu ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile iletişim halindeyiz. Hem işlemleri hızlandırmak hem de sorunu bireysel değil de bütün olarak çözme tutumunda olmaya çalışıyoruz.Yani sıkıntıları, işverenleri bireysel olarak değil de dernek çatısı altına toglavarak bütün olarak çözme yolundayız.


Özkaya konuşmasına bugün bizi burada misafir eden ASKON İzmir Şubesine tekraren teşekkür ediyorum. Toplantımız umarım güzel iş birliklerine vesile olur dedi. 


Toplantı tanışma ve ikili iş görüşmelerinin ardından son buldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.