Asteroite iniş yaptılar

Asteroite iniş yaptılar

Japonya asteroite iniş yapmayı başardı!

Daha önce Hayabusa 1 olarak adlandırılmış olan bir başka proje ile asteroit hakkında bilgi toplama çalışmalarının ardından Japonya, daha detaylı ve kapsamlı bir proje olan Hayabusa 2‘yi hayata geçirmişti. Bu proje ile Japonya asteroit yüzeyine iniş yapmayı başardı.

Japonya asteroit üzerinden Hayabusa 2 projesi ile örnek topluyor!

Dört sene önce yola çıkmış olan uzay aracı, asteroite haziran ayında ulaştı. İki gün önce ise Ryugu adı verilen asteroitin yüzeyine inmesi kararlaştırılan araç, bugün inişi başarıyla gerçekleştirdi.

Yollanan araç, üzerinde bulunan ekstra robotları asteroite yollayarak asteroite inmeyi başardı. Bugün tarihte önemli bir dönüm noktası, Japonya aracılığıyla gerçekleştirmiş oldu. Yollanan robotlar, asteroitin üstünde ana aracın inmesi için bir krater açtıktan sonra ana araç, toplayabildiği kadar örnek toplayarak Dünya’ya geri dönecek. 

Ryugu adı verilen bu asteroid bir C-Tipi asteroit, yani bu demek oluyor ki bu asteroitte su, organik materyaller ve olası yaşam formları üzerine kanıtlar mevcut olabilir. Uzay aracının asteroite adım adım yaklaştığı, bizzat araç tarafından çekilmiş görüntülerle oluşturulan hareketli görseli aşağıdan inceleyebilirsiniz:

Bizleri oldukça heyecanlandıran bir dönüm noktası olan bu çalışma, insanlık için çok önemli bilgileri bizlere sunabilir. 2020 yılında Dünya’ya geri dönmesi beklenen araç, belki de tahmin dahi edemeyeceğimiz bazı bilgileri bizlere ulaştıracak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.