Ata Evi'nin Yıldönümünde Başkan Şenol Pasta Kesti

Ata Evi'nin Yıldönümünde Başkan Şenol Pasta Kesti

Başkan Şenol, “Bu tabloya, yüzlerinize bakınca ne kadar doğru, güzel bir iş yaptığımızı görüyorum.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un kentte yaşayan 60 yaş üstü vatandaşların sosyalleşmeleri, mutlu ve sağlıklı bir yaşam sürmeleri için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle kurduğu Ata Evi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi ilk yılını geride bıraktı. Merkez sayesinde yaşamla yeniden güçlü bağlar kuran, sosyalleşmenin ve yeni arkadaşlıklar kurmanın, hobiler geliştirmenin mutluluğunu yaşayan merkez üyeleri Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ile birlikte Ata Evi’nin yıldönümü pastasını kesti.

Ata Evi’nin bahçesinde düzenlenen yıldönümü kutlamasında konuşan Başkan Şenol, “Bu tabloya, yüzlerinize bakınca ne kadar doğru, güzel bir iş yaptığımızı görüyorum. Bu projeyi daha da büyüterek siz büyüklerimize daha iyi hizmet vereceğiz. Ata Evi’nde nice yıllar geçirmenizi diliyorum” diye konuştu.

a5111a91-1dc7-460a-917c-e22ca8a57ab0

Fiziki, sosyolojik, psikolojik destek

İzmir’de ilk kez bir ilçede hizmet vermeye başlayan Ata Evi’yle, yaşlı vatandaşların yaşamla bağlarını koparmalarının önüne geçilerek, evlerinden çıkıp sosyalleşmelerine olanak tanınıyor. Spor odası, kütüphane, dinlenme odası ve çeşitli etkinlik alanlarının bulunduğu Ata Evi’nde verilen hizmetlerle yaşlı vatandaşların fiziki, sosyolojik ve psikolojik yönden güçlenmeleri sağlanıyor. Merkezde vatandaşların kişisel beceri ve yeteneklerine göre drama, koro, enstrüman, tiyatro, resim, örgü gibi etkinlikler düzenleniyor. Psikolog ile sosyal hizmet uzmanının görev yaptığı merkezde üyelerin ruhsal sağlıkları takip ediliyor, sosyal ve psikolojik açıdan destek veriliyor.

Ata Evi’nde, üyelerle 18-30 yaş arası gönüllü gençler bir araya getirilerek hem üyelerin bilgi-birikimlerini gençlere aktarmaları sağlanıyor, hem de kuşaklar arasında köprü kuruluyor. Düzenlenen seminerlerde üyeler birikimleri ile gençlere yol gösteriyor, aktif yaşlanmanın keyfini sürüyor. Gönüllü gençlerin desteği ile kültür gezileri, sinema, tiyatro günleri düzenleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.