Ataevi ve Atatürk Kitaplığı’nda dağıtımlar sürüyor

Ataevi ve Atatürk Kitaplığı’nda dağıtımlar sürüyor

Bornova Belediyesi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş sürecini anlattığı 'Nutuk' adlı eserini Bornovalılara hediye ediyor. Bu büyük eser, Atatürk Kitaplığı ve Ata Evi’nde isteyen herkese ücretsiz olarak veriliyor.

 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı Mücadelesi’ni ve yeni Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temellerini oluşturan ilkeleri anlattığı Nutuk adlı eseri Bornova Belediyesi tarafından vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılıyor. Dileyen vatandaşlar, Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 78’inci yılında dağıtımına başlanan Nutuk’u, Atatürk Kitaplığı ve Ata Evi’nden alabiliyor. Anadolu’nun düşman işgali altındaki yıllarından, Cumhuriyet’in kuruluşu ve ilk yıllarının belgelerle anlatıldığı Nutuk, Bornova Belediyesi aracılığıyla daha çok vatandaşa ulaşıyor.

 

nutuk.jpg 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihe ve geleceğe ışık tutan ölümsüz eseri Nutuk’ u herkesin okuması gerektiğini ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Nutuk, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün bağımsızlık mücadelesini ve bu mücadelenin hangi koşullar altında verildiğini anlatan çok önemli bir eseri. Bu eseri hepimiz tekrar tekrar okumalıyız. Ulu önderimizin söylediği gibi Cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalmasını istiyorsak ilk işimiz Nutuk’u okumak, anlamak ve üzerimize düşenleri yapmaktır” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.