Atalay Filiz Serbest Bırakılabilir

Atalay Filiz Serbest Bırakılabilir

İzmir'de yakalanan seri katil Atalay Filiz'in serbest bırakılabileceği konuşuluyor.

Polise verdiği ifadesinin ardından seri katil zanlısı Atalay Filiz'in avukatı Filiz'in adli tıp kurumuna sevkini istedi. Avukat, seri katilin akli dengesinin yerinde olmayabileceğini söyledi. Mahkeme Filiz'in adli tıbba sevkini kabul ederse ve adli tıp zanlının akli dengesinin yerinde olmadığı yönünde karar verirse, seri katil zanlısı akıl hastahanesinde tedavi görmesinin ardından serbest kalacak. 

Akli dengesi yerindeyse 36 yıl
Adli tıp akli dengesinin yerinde olduğuna dair kanaat getirirse sanık 36 yıl boyunca cezaevinde tutulacak.

Cinayetleri gazeteler işle demiş
Akli dengesinin yerinde olmadığı iddia edilen ve uzunca bir süredir Türkiye gündemini meşgul eden seri katil zanlısı polise verdiği ifadesinde çocukluğundan bu yana gazete okuduğunu ve gazetelerin kendisine mesaj verdiğini belirtmiş. 

Çocukluğunda gazetelerden okuduğu mesajların kendisini kantinden çikolata gibi yiyecek şeyler çalmaya yönlendirdiğini iddia eden seri katil, gazetelerden geldiğini öne sürdüğü mesajları uzunca bir süredir yerine getirmiş. 

İddiaya göre babası Tümgeneral olan ve yakın arkadaşı olduğu bilinen Göktuğ Demirarslan'ı ve Elena Radchikova'yı gazetelerin verdiği casusluk yapıyorlar öldür emri üzerine öldürdüğünü öne süren Filiz, Fatma Kayıkçı'nın ise kimliğini öğrenmeye yakın olduğunu ve gazetelerin onu da öldürmesi gerektiğini söylediği için cinayeti işlediğini iddia etti.

Akli dengesi olmadığı kanaat edilirse serbest kalacak
Filiz'in verdiği ifadelerin ardından eğer adli tıp Filiz'in akli dengesinin yerinde olmadığına kanaat getirirse, seri katil bir süre akıl hastahanesinde tedavi gördükten sonra serbest bırakılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.