Atalay Filiz'e İki Büyük Şok: Umudu Kalmadı

Atalay Filiz'e İki Büyük Şok: Umudu Kalmadı

Seri katil Atalay Filiz'e iki büyük şok!

2 kişinin katil zanlısı konumundayken kimliğini saklamayı başararak İstanbul'da yaşamaya başlayan seri katil Atalay Filiz, yanında çalıştığı adamın eşi Fatma Kayıkçı'yı öldürdükten sonra kimliği deşifre olmuştu.

İzmir'in Menderes ilçesinde yakalanan seri katil Atalay Filiz'in ısrarla avukatı olmasını istediği Vildan Yirmibeşoğlu  Atalay Filiz'i savunmayacağını belirterek dosyadan çekildiğini mahkemeye açıkladı. Kadın hakları konusunda önemli bir yere sahip olan ve bu konuda bir de kitabı olan Vildan Yirmibeşoğlu, baronun kendisini atadığı davayla artık adli bir ilişkisinin kalmadığını açıkladı.

Ailesinin gönderdiği avukatı kabul etmedi

Filiz, ailesinin gönderdiği, liseden de arkadaşı olan arkadaşının müdafi olma isteğini reddederek Vildan Yirmibeşoğlu konusunda ısrarcı olmuştu. Ailesinin gönderdiği avukat iddialara göre "Benimle adı anılmasın" diyerek reddeden Filiz'e baro kadın hakları, töre cinayetleri ve kadına şiddet konularında öne çıkan Yirmibeşoğlu atanmıştı.

İfade vermek için onu şart koşmuştu

İfade vermesi istenen Filiz, avukat Yirmibeşoğlu yanına gelmediği sürece ifade vermeyeceğini açıklayınca, araya giren bir hakim sayesinde Yirmibeşoğlu ikna edilerek Filiz'in ifade vermesi sağlanmıştı. 

Akıl sağlığı için sevk edilmişti sonuç çıktı

Atalay Filiz cinayetleri gazetelerden gelen emirler doğrultusunda işlediğini beyan edince, Yirmibeşoğlu Filiz'in akli sağlığının yerinde olup olmadığının araştırılması için mahkemeden talepte bulunmuştu. Bunun üzerine hakim, Filiz'e akli dengesinin yerinde olup olmadığını sormuş, Filiz de ilk çifte cinayetini işlemeden önce rapor aldığını ve akli dengesinin olduğunu, kendisinin de akli melekelerinin yerinde olduğuna dair ifade vermiş, mahkemenin sevk etmesi durumunda ise kanunların dediğini yapacağını söylemişti. 

Adli Tıp'tan gelen ilk rapor doğrultusunda Atalay Filiz'in akli dengesinin yerinde olduğu ortaya çıktı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.