Atalay Filiz'i Yakalayan Polis FETÖ'den Tutuklandı

Atalay Filiz'i Yakalayan Polis FETÖ'den Tutuklandı

İzmir'de Emniyet içerisinde yer alan Fethullahçı Terör Örgütü'yle ilişkisi olan polislerden olduğu belirlenen 102 polis hakkında yakalama kararı çıkartılmış bunlardan 33'ü tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından soruşturma başlatan savcılık tarafından verilen talimat doğrultusunda İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, kendi bünyesindeki FETÖcü polisleri belirlemek için FETÖ'yü inceleme altına aldı. Bylock kullanan polis memurlarının belirlenmesiyle beraber harekete geçen Emniyet Müdürlüğü, FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu iddiasıyla geçtiğimiz 16 Ağustos'ta aralarında müdürlerinin, polis memurlarının ve mahalle bekçilerinin de olduğu 96 kişi polis tarafından gözaltına alındı. 

Atalay Filiz'in yakalanmasını sağlamıştı...

Gözaltına alınan şahıslar arasında Güvenlik Şube Müdürü Yusuf Uysal, Atalay Filiz'in yakalanması için uğraşan ekibin başındaki Menderes İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Karakuş ve baş komiser, komiser ile polis memurlarının olduğu 33 kişiden 20 kişiyi tutuklanma talebiyle adliyeye sevk etti. 

Sanıklar By Lock programı kullandıklarını kabul etmezken, aralarında Atalay Filiz'i yakalayan Menderes İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Karakuş, Çiğli İlçe Emniyet Müdürü Uğur Yıldız'ın da bulunduğu 20 kişiyi tutuklarken, 2 kişiyi adli kontrol şartı ile serbest bıraktı. Böylece bugüne kadar tutuklanan polis sayısı 53'e yükseldi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.