Atalay Filiz'in Avukatına Şok

Atalay Filiz'in Avukatına Şok

Seri katil olarak ünlenen ve 3 cinayetin faili olarak uzun firar süreci sonucu yakalanan Atalay Filiz'in avukatına kötü haber

İzmir'de yakalanan seri katil olarak kamuoyunda tanınan Atalay Filiz'in avukatı Vildan Yirmibeşoğlu hakkında reklam yapmaktan soruşturma başlatıldı. 

Filiz'in yakalandığı günlerde Baro tarafından Atalay Filiz'in avukatı olarak atanan Yirmibeşoğlu'nun, soruşturma süresi boyunca avukatlık yönetmeliğine uymayarak reklam yasağını deldiğini ve reklam niteliğinde açıklamalar yaptığı gerekçesiyle hakkında soruşturma açıldığı ortaya çıktı.

Diğer avukatlar şikayet etmiş

12 Haziran 2016'da İzmir'de yakalanan Atalay Filiz'e zorunlu müdafi olarak atanan Yirmibeşoğlu, kamuoyunu uzunca bir süre meşgul etmişti. Filiz hakkında o dönem açıklama Yirmibeşoğlu, bir gazetede Filiz hakkında Gözlemlediğim kadarıyla çok zeki biri. Yalanlarıyla insanları kandırmayı başarabiliyor' dediği gerekçesiyle reklam yasağını delmiş oldu. Yirmibeşoğlu'nun bu davranışının ardından durumdan rahatsız olan bazı avukatlar Yirmibeşoğlu'nu şikayet etti. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Yirmibeşoğlu, basına beyan vermediğini ancak kendi ağzından yazılanlara da talep veya müdahalede bulunmadığını söyledi. 

Konuyla ilgili olarak madde ise şu şekilde: 'Yaşamları, kazançları, mesleki faaliyeti hakkında "reklam niteliğinde" yayınlarda bulunamaz, halen ya da eskiden takip ettiği, devam eden veya sonuçlanmış bir dava hakkında; dava ile özdeşleşip tarafların sözcüsü gibi hareket edemez, davanın hukuki boyutları içinde kalmak kaydıyla ve zorunlu haller dışında yazılı, işitsel ve görsel iletişim araçlarına ve internet'e görüntü, bilgi, demeç veremez, açıklama yapamazlar' 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.