Atatürk Büstüne Saldıran Şahıs Yakalandı

Atatürk Büstüne Saldıran Şahıs Yakalandı

Halk eğitim merkezi ve bazı okullara Atatürk ve Cumhuriyete hakaret yazılamaları yapan şahıs yakalandı.

Trabzon'un ilçelerinden Of'ta geçtiğimiz günlerde bazı okullar ve halk eğitim merkezine giren bir şahıs duvarlara şeriat çağrısı yapan yazılar yazmış, Atatürk ve Cumhuriyete hakaret içeren sözler yazmıştı. 29 Ekim'de gerçekleşen, ilçedeki İsmail Yıldırım İlkokulu, Şehit Ahmet Türkan Çok Programlı AnadoluLisesi, Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu, 28 Şubat İlkokulu, Of Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Of Halk Eğitim Merkezi'nin duvarlarına yapılan yazılamalarda Atatürk büstü boyanmış ve altına hakaret yazılmıştı. Aynı şekilde duvarlarda şeriat çağrısı yapılmış ve Cumhuriyet rejimine çamuriyet denilmişti.

Olayla ilgili olarak güvenlik kameralarını inceleyen polisler, yüzü maskeli ve sırt çantalı olarak bahçelere girip yazılama yapan ismin G. K. olduğunu tespit ederek dün akşam şahsı gözaltına aldı.

Trabzon Valiliği konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Of ilçesinde bazı eğitim kurumlarımızdaki Atatürkbüstlerine ve bahçe duvarlarına yazı yazma eylemini gerçekleştirmiş olduğu şüphesiyle bir şahıs gözaltına alınmış olup, hakkında adli işlemler yürütülmektedir"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.