Atatürk Çeşmesi’nin hali vatandaşı isyan ettirdi!!

Atatürk Çeşmesi’nin hali vatandaşı isyan ettirdi!!

İzmir’in Bornova İlçesi Belkahve’deki Ata Anı Evi’ne, 10 Kasım Atatürk’ü anma törenlerine gelen vatandaşlar,  muslukları çalınan, çeşmesi akmayan Atatürk Çeşmesi’ni tepki verdiler.

Türkiye genelinde dün 10 Kasım nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal  Atatürk için anma törenleri düzenlendi. Ata Anı Evi’ndeki törene Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Bornova Kaymakamı Fatih Genel, Bornova Garnizon Komutanı Vekili Topçu Albay Rıza Ayyıldız ve çok sayıda vatandaş katıldı.

whatsapp-image-2019-11-10-at-10.45.55.jpeg

İşte o törenlerden birisi de Atatürk’ün Kurtuluş Savaşının son hamlesini yapmadan önce İzmir’e baktığı Belkahve’deydi. Oradaki törende vatandaşların içini buruk yapan Atatürk’ün ölüm yıldönümünden çok adını Atatürk Çeşmesi olarak konulan çeşmenin musluklarını sökülmesi, suyunun akmamasıydı.

whatsapp-image-2019-11-10-at-10.45.18.jpeg

Tören sonrası o durumu gören vatandaşlar, Ata Anı Evi’ne yakışmayan görüntüye tepki verdiler. Atatürk’ü anmanın sadece matem havasıyla ve törenlerle yapılmasına karşı çıkan vatandaşlar, onun aziz hatırına yapılmış, yapılacak her şeye de sahip çıkmasını gerektiğini vurguladılar. Atatürk Çeşmesi’nin musluklarının alınmasını, çeşmenin sadece adının çeşme olmasının Atatürk ismine dahi yakışmadığını belirten vatandaşlar, tören sonrası gördükleri Atatürk Çeşmesi’ne göstererek, “Atatürk’e saygı duymaya buraya gelen onun kurduğu devletin çeşitli kademesinde görevli olan insanlar acaba Atatürk Çeşmesi’nin bu haline nasıl görmemezlikten geldiler merak ediyoruz. Onlar için Atatürk’ü anmak onun eserlerine,  onun adının verildiği manevi şeylere sahip çıkmaz değil midir?” dediler.

whatsapp-image-2019-11-11-at-11.14.54.jpegwhatsapp-image-2019-11-11-at-11.14.55.jpegwhatsapp-image-2019-11-11-at-11.14.56.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.