Atatürk Çocukları Kütüphane ve bilim merkezi açılışa hazır

Atatürk Çocukları Kütüphane ve bilim merkezi açılışa hazır

Kemalpaşa Belediyesi, İzmir Kitap Gönüllüleri Temsilcisi Mesut Tim’in işbirliği ile Atatürk Çocukları Şehit Pilot Kara Yüzbaşı Tayfun Kureş Kütüphanesi Bağyurdu’nda açıyor

Kemalpaşa Belediyesi, İzmir Kitap Gönüllüleri Temsilcisi Mesut Tim’in işbirliğinde, Bitlis'in Tatvan ilçesinde geçtiğimiz mart ayında kaza kırıma uğrayan helikopterde şehit olan Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş'in isminin yaşatılacağı kütüphanenin Bağyurdu Mahalllesi’nde açılışı gerçekleştiricek.

kutuphane-(2).jpeg

8 BİN KİTAP RAFLARDA YERİNİ ALDI

Tüm demirbaş malzemelerinin Kemalpaşa Belediyesi tarafından karşılandığı kütüphanede; 8 bin kitabın yanı sıra, erişkin ve çocuklar için ayrı bölümler yer alacak. Kütüphanede, Atatürk kitapları, Dil bilim kitapları, şiir gibi kitap türlerinin dışında akıl-zeka oyunları da bulunuyor. Çocukların zihinsel gelişimi için birçok alternatifin bulunacağı kütüphane hem yetişkinler hem de çocuklar için mahallenin önemli sosyal merkezlerinden biri olacak.

AÇILIŞ KURDELESİNİ BAŞKAN KARAKAYALI KESECEK

Geçtiğimiz nisan ayında yapımına başlanılan kütüphanenin çalışmalarında sona gelindi. Türkiye genelinde 45’nci şubesi İzkitap tarafından Bağyurdu’nda faaliyete geçirilecek kütüphanenin 10 Haziran 2021 saat 14:00’te açılışı yapılacak. Açılışa, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, millletvekilleri, Şehit Kurmay Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş'in yakınları ve arkadaşları, CHP İlçe örgütü katılım gösterecek. Açılışta belediyenin keman kursu öğrencileri müzik dinletisi gerçekleştirecek.

mesut-tim.jpeg

“ŞEHİDİMİZİN ADINI YAŞATIYORUZ”

Bağyurdu’nda açılışı gerçekleştirilecek kütüphane ile ilgili açıklama yapan Başkan Rıdvan Karakayalı, “Geçtiğimiz mart ayında şehit olan Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş'in adını ilçemizdeki kütüphanede yaşatmak bizim için onurdur. Bağyurdu hizmet binasında açılışını yapacağımız bu kütüphane sayesinde Bağyurdu eğitim ve kültürde öncü haline gelecek. Çocukların, gençlerin hatta tüm vatandaşlarımızın böyle bir merkeze ihtiyacı vardı. Böylelikle bir eksiklik de giderilmiş oldu. Belediyemizle birlikte bu kütüphanenin kurulmasına ve yaşatılması için destek olan İzmir Kitap Gönüllüleri’ne ve onun temsilcisi Mesut Tim’e destekleri için teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

davet-001.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.