"Atatürk Devrimlerinin yaşaması için iktidar olmamız şart"

"Atatürk Devrimlerinin yaşaması için iktidar olmamız şart"

Güzelbahçe Belediyesi’nin Cumhuriyet Haftası etkinlikleri kapsamında “Atatürk Devrimleri Yaşıyor” başlıklı panel düzenledi.

Düzenlenen panelde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Akatlı Altıok, “Atatürk devrimlerinin yaşaması için iktidar olmalıyız. Yoksa Atatürk devrimlerini tek tek kaybedeceğiz” dedi.


Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen “ Atatürk Devrimleri Yaşıyor” adlı panele konuşmacı olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Akatlı Altıok, CHP Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan, Dil Derneği Genel Başkanı Sevgi Özel ile şair ve yazar Hidayet Karakuş katıldı. 


Son yıllarda cumhuriyetin içinin boşaltılmaya ve Atatürk Devrimlerinin yok edilmeye çalışıldığını iddia eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Altıok, “Cumhuriyetin içi boşaltılırken, demokrasimiz, özgürlüklerimiz elden gidiyor. Kindar ve dindar bir toplum yaratılmak isteniyor.Kefen giyerek, biat ederek kültür yaratmaya çalışıyorlar. Cumhuriyet düşmanlığı yaparak Atatürk’ün kurduğu kurumların içlerini boşalttılar.Eğer Atatürk devrimlerini yaşatmak istiyorsak iktidar olmalıyız.Yoksa Atatürk devrimlerini tek tek kaybedeceğiz” dedi.

TARİH ÇARPITILIYOR

CHP Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan ise “Bize tarihimizi unutturmaya çalışıyorlar. Yeni kuşaklara tarih çarpıtılarak anlatılıyor. Atatürk devrimleri içerisinde en önemlisi dil ve harf devrimidir. Kadın- erkek eşitliğidir. Dil devrimini geriye götürmeleri çok zor ancak, kadınlarımızın haklarını kısıtlayarak, ikinci sınıf insan haline getiriyorlar” dedi.

Dil Derneği Genel Başkanı Sevgi Özel de “Elifi görseler mertek sananlar, Osmanlıcayı ders olarak okutmaya başladılar. Harf devrimini karalamak için ‘bir gecede bütün milleti cahil bıraktılar’ diye propaganda yapanlar, o tarihte okuma yazma oranının yüzde 5 bile olmadığını bilmiyorlar” diye konuştu. Özel, şöyle devam etti:
“Bu güzel ülkeyi çok seviyorum. Yurdumun dört bir yanı birbirinden güzel. Ama ne hikmetse bu ülkenin havasından mıdır, suyundan mıdır, çok dönek yetişiyor. Başımıza ne geliyorsa, her dönemin adamı olan politikacılar yüzünden geliyor.”

TEKERE ÇOMAK SOKUYORLAR


İzmirli şair ve yazar Hidayet Karakuş da “  Köy enstitüleri kapatılmasaydı, bugün Türkiye bu durumda olmayacaktı. Atatürk’ün en büyük devrimlerinden birisi olan eğitim, cumhuriyet sayesinde bugünlere geldi. Aksi takdirde okuma yazma oranının bugünkü rakamlara  ulaşması mümkün değil.Her şeye rağmen, cumhuriyetimiz ve Atatürk devrimleri yaşayacak, tekere çomak sokmak isteyenler amaçlarına ulaşamayacaktır” diye konuştu.


Konuşmalardan sonra Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, çiçek ve plaket verdi, “Atatürk’ün en büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek yaşatmak için mücadele vermeye devam edeceğiz” dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.