Atatürk gözyaşları ile anıldı!

Atatürk gözyaşları ile anıldı!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81. Yıl dönümünde Karşıyaka Kuran Kursu kursiyerleri tarafından anıldı.

Karşıyaka Müftülüğü Nergiz Kuran Kursu kursiyerleri “Atatürk’ü Anma ve Anlama” programı düzenledi. Programda kursiyer ve katılımcıların gözlerinin dolduğu görüldü. Karşıyaka Belediyesi Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda Atatürk’ün hayatını sinevizyon , bir ilkokul öğretmeninin öğrencilere Atatürk’ü anlatması tiyatral bir gösteri ile anlatılmasının ardından, şiir ve Atatürk’ün yaşamından etkilendiğimiz olaylar, sevdiği türküler, Atatürk’ün vecizeleri seslendirildi.

“Türk ve dünya tarihine adını yazdırdı”

Anma ve anlama programında konuşan Karşıyaka İlçe Müftüsü İsa Gürler, Hayatını milletinin ve vatanının bağımsızlığına adayan, kurucusu olduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanlığını yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, askeri ve siyasi dehasıyla Türk ve dünya tarihine adını yazdırdığını belirterek şöyle konuştu “Vatansız bir insan huzur içinde yaşayamaz. Vatansız, hür ve bağımsız bir devleti olmayan millet de, huzur içinde yaşayamaz, varlığını devam ettiremez. İşte, varlığımızı devam ettirdiğimiz, bayrağımızın dalgalandığı, ezanımızın okunduğu bu vatanı kurtaran, Türkiye Cumhuriyeti Devletini kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi her zaman şükranla, minnetle, rahmetle anmak hem insanî hem de ahlakî bir görevdir. Aramızdan ayrılışının 81. Yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha minnetle, şükranla anıyorum.”
Anma ve anlama programını düzenleyen kuran kursu kursiyerlerine program sonunda  plaketler verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum