Atatürk için lokma döküldü

Atatürk için lokma döküldü

Karşıyaka Mustafa Kemal Paşa Camii’nde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümünde mevlit okunarak, dualarla anıldı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün adını taşıyan Türkiye’de tek cami olan Karşıyaka Mustafa Kemal Paşa Camii Derneği tarafından Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için Mevlit okundu, dualar edildi, hayır lokması dağıtıldı.

Cuma namazı öncesi Mevlit okundu, Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler eşliğinde Atatürk ve tüm şehitlerimiz için dualar okundu. Namazdan sonra lokma dökülüp halka dağıtıldı.

3.jpg

LOKMA ALMAK İÇİN VATANDAŞLAR UZUN BİR KUYRUK OLUŞTURDU

Lokma dağıtımına Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, Ege Deniz Bölge Komutanı Dz. Kd. Albay Ertan Engerek, İlçe Müftüsü İsa Gürler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Karaman, Kurum yöneticileri, Siyasi parti, STK Başkan ve temsilcileri, Cami Derneği Başkanı Kasım Üner, Donanmacı Mahalle Muhtarı Cami Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Zenginer, KAR-İŞKAD Başkanı Nil Güneri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

kp.jpg

“BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR MATEM GÜNÜ”

Mustafa Kemal Paşa Camii Derneği Başkanı Kasım Üner “Bugün bizim için büyük bir matem günü. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün adını taşıyan Türkiye’deki tek camide, Onu ve şehitlerimizi anmak, onlara dua edip hayır lokmasını dağıtarak vatandaşların da duasını almak istedik. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, şehitlerimizin ruhları şad olsun. Özlem, minnet ve rahmetle anıyoruz” dedi.

k-p.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.