Atatürk Lisesi’nde vals gösterisi ‘tepki çekebilir’ denilerek iptal edildi

Atatürk Lisesi’nde vals gösterisi ‘tepki çekebilir’ denilerek iptal edildi

İzmir Atatürk Lisesi’nde her yıl 29 Ekim ve 19 Mayıs’ta öğrencilerin gerçekleştirdiği vals gösterisinin bu yıl dinci kesimlerin tepki gösterebileceği sebebiyle iptal edildiği ileri sürüldü.

Öğretmen ve öğrencilerin günlerdir hazırlıklarını yaptığı vals ve modern dans gösterisinin, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün talimatıyla “tepki görebileceği” gerekçesiyle okul yönetimi tarafından son dakikada iptal edildiği belirtildi.

Birgün’den Berkay Sağol’un haberine göre, dans gösterisi okul yönetiminin kararıyla tören ve kutlama programından çıkarıldı.

65167.jpg

Karara tepki gösteren Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) İzmir Şube Başkanı Necati Kalafat, “Dinci kesimlerin tepkisi olarak tanımlanan olgu nedir? Gençlerimizin dans etmesinden rahatsız olunacak ne vardır? Karanlık zihniyetlerinizi çocuklarınız yaşındaki gençlerin kıyafetleri ile uğraşarak bize dayatamazsınız. Onlarca yıldır cumhuriyetin ve aydınlığın kalesi olan İzmir Atatürk Lisesi’nde İzmir'in en başarılı öğrencilerinin bu dayatmanıza verecek bir cevabı vardır. Bizler bu çocukların velileri olarak onlarla beraber kızlı erkekli dans etmeye ve bilim üretmeye devam edeceğiz. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu sürece dair derhal gerekli işlemleri yapması ve sorumluları cezalandırmasını, aksi durumda bu karanlık zihniyetin ortağı olarak görüleceğini kamuoyuna duyururuz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.