Atatürk Mahallesi’ne sosyal tesisli pazaryerine kavuşacak

Atatürk Mahallesi’ne sosyal tesisli pazaryerine kavuşacak

Bornova Belediyesi’nin, bölge halkının ihtiyaçları doğrultusunda projelendirdiği Atatürk Mahallesi Pazaryeri’nin inşaatına devam ediyor.

2018 yılı içinde hizmete açılacak olan alanın çevre düzenlemesi için de çalışmalar sürüyor. İçinde spor salonunun bulunduğu sosyal tesisler de yer alacak olan pazaryerinin kaba inşaatı tamamlandı.

Atatürk Mahallesi’nde yaşayanların talebi üzerine projelendirilen ve 2018 yılı içinde hizmete girmesi planlanan Atatürk Mahallesi Pazaryeri’nin kaba inşaatı tamamlandı. Bornova Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar sonlandığında A ve B olmak üzere 2 bloktan oluşacak olan pazaryerinde kafeterya, çocuk oyun alanı ve çok amaçlı salon da yer alacak.

Üç katlı olacak

Atatürk Mahallesi 928 sokak üzerinde bulunan alanda yapılan pazaryerinde A Blok olarak kullanılacak bölüm 970 metrekare ve kot farkıyla birlikte üç katlı olacak. İlk katında kafeteryanın bulunacağı binanın ikinci katı kafeterya asma katı olarak kullanılacak. Üçüncü katta ise 250 kişilik çok amaçlı salon bulunacak. Şu ana kadar ilk 2 katı tamamlanan binanın 3. Kat çalışmaları da başladı. Pazaryeri olarak kullanılacak B Blok ise tamamlandı. 1700 metrekare alana oturtulan alanda 96 tezgah bulunacak. Çocuk oyun alanının yanısıra zabıta odası, ölçü tartı odası, çay ocağı gibi bölümler de yer alacak.

Spor salonu da olacak

Bölgedeki kadınların istekleri doğrultusunda proje kapsamında spor salonu da yapılacağını belirten Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “ Bornova’yı ‘Ortak Akıl İlkesi’ ile yönetiyoruz. Vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda projeler üretiyoruz. Bu pazaryeri de Atatürk Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlarımızın istekleriyle yapıldı” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.