Atatürk Resimleri Sergisi Foça'da açıldı!

Atatürk Resimleri Sergisi Foça'da açıldı!

10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri kapsamında açılan ve Ressam Hamza Saykan'ın Atatürk fotoğraflarından, çeşitli teknikler kullanarak değişik materyaller üzerine resmettiği tablolarını kapsayan sergi, Foça'da açıldı.

Foça Reha Midilli Kültür Merkezi sergi holünde açılan sergisinin 19.ncu kişisel sergisi olduğunu söyleyen ressam Hamza Saykan, Atatürk’ü ölümünün 83 yılında yaptığı özel çalışmalarla anmak istediğini belirtti.

hamza-saykan-2.jpg

Hamza Saykan, ”Yaklaşık 90 adet resim var sergimde. Çoğu yağlı boya ile yapılmış resimler. Farklı teknikler kullandım. Daha doğrusu farklı materyaller kullandım. Bu materyaller arasında cam üzerine olan çalışmalar var. Taş üzerine olan çalışmalar var. Tuval üzerine olan var. Ahşap ve MDF üzerine olan çalışmalar var. İlk sergimi 2016 yılında açmıştım. Foça'daki bu sergi 19’ncu sergim. Resimlerin çoğu söylediğim gibi yağlı boya resimler, ancak onun dışında kum ile yaptığım resimler var birkaç tane. Kum tanesi ve aynı zamanda CD kalemiyle, asetat kalemiyle yaptığım resimler var. “ diye konuştu.

sergiden-3.jpg

Hamza Saykan’ın sergisi 13 Kasım 2021 akşamına kadar açık kalacak. Satışta yapılan sergi her gün 09.00 – 18.00 saatleri arasında gezilebilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum