Atatürkçü Düşünce Derneği'nden Öğretmenler Günü Kutlaması

Atatürkçü Düşünce Derneği'nden Öğretmenler Günü Kutlaması

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Karşıyaka Şubesi Başöğretmen Atatürk ile tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü anlamlı bir etkinlikle kutladı.

ADD'nin Öğretmenler Günü etkinliğinde Mirza Nil İlkokulu öğretmeni Suat Erol tarafından yapılan Atatürk'ün balmumu heykeli büyük ilgi gördü. ADD Karşıyaka Şube Başkanı Tuna Arsan yaptığı konuşmada kendisinin de öğretmen olduğunu ve Öğretmenler Günü'nün ilk defa öğretmenlik mesleğine en büyük darbeyi vuran 12 Eylül Rejimi tarafından kutlandığını hatırlatarak "Öğretmenler insanları yetiştirmektedir. Bu yüzden öğretmenlik tarihler boyunca tanrı mesleği olarak günümüze gelmiştir. Bu yüzden diğer memuriyetlerden farklıdır. Öğretmen emekli olduğunda bile öğreten, eğiten ve yetiştiren kişidir" dedi. 
 

KARAMSAR DEĞİLİZ
 

Arsan, müfredattaki son değişikliklerin şikayet konusu olduğunu söyledi. Atatürk'ün müfredattan çıkarılmaya çalışıldığını bu yüzden de yoğun şikayetler aldıklarını belirterek "Atatürksüz müfredat ile Atatürk'ün söylediği gibi 'Aklı Hür Vicdanı Hür İrfanı Hür' insanların yetiştirilmesi konusunda şikayetler olsa da biz karamsar değiliz. Türkiye bağımsızlığını sürdürdüğü ve Ankara'dan yönetildiği sürece bizler Atatürk düşüncesine sahip gençler yetiştirmeye devam edeceğiz" diye konuştu. 
 

EROL'A TEŞEKKÜR
 

Mirza Nil İlkokulu öğretmeni Suat Erol gibi öğretmenlerin varlığının bunu kanıtladığını sözlerine ekleyen Arsan, Erol'u yaptığı balmumundan Atatürk heykeli için teşekkür ederek "Öğretmenimiz yapmış olduğu bu değerli eseri böyle anlamlı bir günde derneğimizde sergiledi. Bu yüzden de ADD adına kendisine teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini bitirdi.


YENİ ATATÜRKLER YARATIYORUZ


Mirza Nil İlkokulu öğretmeni Suat Erol, öğretmenliğin insanlık tarihinin en önemli mesleği olduğunu açıkladı. İnsanlığın medeniyetle öğretmenler sayesinde tanıştığının altını çizen Erol konuşmasına şöyle devam etti ;


"Bir insanı eğitmek bir toplumu şekillendirmektir. Atatürk, çağdaş bir ulus oluşturmak için çağdaş bir eğitimin olması gerektiğine inanıyordu. Yeni Türkiye'nin oluşumunda öğretmenlere de büyük görevler düştüğünü düşünüyordu. Bu amacı düşünen onbinlerce öğretmen bugün de bu yolda yürümekte ve meşaleyi genç nesillere taşımaktadır. Ben öğretmenliğimin yanı sıra hobi olarak resim ve heykel çalışmaları yapmaktayım. İkisi arasında bazı benzerlikler var. Bunun en önemlisi ikisinin de hayalden yola çıkmasıdır. Heykeltraş önce eline bir malzeme alarak hayal oluşturur sonra oluşturduğu hayali malzemeyi yontarak gerçeğe dönüştürür. Öğretmen ise yeni Atatürkler hayal ederek bu hayalini gerçeğe dönüştürür ve yeni Atatürkleri geleceğe yetiştirir."


Köy Enstitüsü mezunu olan emekli öğretmen Ali İçerler yaptığı konuşmada Köy Enstitüleri hakkında bilgiler vererek öğretmenlik mesleğinin dününü ve bugününü anlattı. 


Program emekli öğretmenlerin anılarını anlatması ve şiirler okunmasıyla son buldu.
ADD'nin düzenlediği etkinliğe katılanlar Başöğretmen Atatürk'ün balmumundan heykeline ilgi göstererek hatıra fotoğrafı çektirdi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.