Atatürk'e hakarete HUDER'den kınama

Atatürk'e hakarete HUDER'den kınama

Hukuki Araştırmalar Derneği İzmir Şubesi, geçtiğimiz günlerde bir televizyon programında Atatürk’e ve yakın çevresine hakaret içeren sözlerin sarfedilmesini şiddetle kınadı.

 

Hukuki Araştırmalar Derneği İzmir Şubesi Başkanı Avukat Abdulvahap Karakuş ve yönetim kurulu üyeleri, bir özel televizyon kanalındaki proğramda Türkiyce Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve yakın çevresine hakaret içeren söylemlerde bulunulmasına karşı basın açıklaması yaptı.

Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Huder İzmir Şubesi’nde basın açkılamasını yapan Şube Başkanı Avukat Abdulvahap Karakuş, “ Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk  ve manevi kızı Afet İnan hakkında sözde derin tarih programı  adı altında  TVnet isimli TV kanalında 7 Mayıs 2017 Pazar akşamı baştan aşağıya " tahkir kasdıyla"  kabul edilemez bir yayın yapılmıştır. TV yayını ; maksatlı, baştan aşağıya asılsız iftiralardan oluşan bir yayındır . Sadece Ulu önder Atatürk'e  saldırmak amacıyla hazırlanmıştır. Hiçbir bilimsel veriye dayanmayan , bir TV programında , şaklabanlık yapıp Bu devletin kurucusu Atatürk'e ve onun manevi kızına, Cumhuriyet değerlerine saldırmak kimsenin haddi değildir. Böyle haddini bilmezlerin, müfterilerin ve mütecavizlerin bir daha cesaret edememeleri için başlatılan yargı süreci sonuna kadar kararlılıkla devam ettirilip sorumluların hak ettikleri en şedit cezayla cezalandırılmaları gerekmektedir. HUDER İzmir Şubesi olarak bu aşağılık saldırıyı, saldırının faillerini ve milletimizin ortak değerlerine saldıran bu hain düşünceyi en şiddetli şekilde kınıyoruz . Milletimizin ortak değerlerine karşı ; saldırıya, tahkire, aşağılamaya Teşebbüs edenler karşılarında her zaman bizi bulacaklardır. “ dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.