Atatürk'ü saygı, özlem ve rahmetle anıyoruz

Atatürk'ü saygı, özlem ve rahmetle anıyoruz

İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanı Şadi Çetin, Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikali dolayısı ile mesaj yayımladı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin 80. Yıl dönümünde İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanı Şadi Çetin‘den anlamlı 10 Kasım mesajı:

“Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder M.Kemal Atatürk'ü, vefatının 80. yıl dönümünde saygı, özlem ve rahmetle anıyoruz. Başta Büyük Atatürk olmak üzere cumhuriyeti kurup bizlere armağan eden tüm ecdadımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Bir devri anlayabilmek için o devrin şartlarına bakmak lazım.  1914-1918 yılları arasında insanlık için felaket sayılabilecek 1. Dünya savaşı yapıldı. 65 milyon asker savaşa katıldı ve 8,5 milyon kayıp yaşandı. Hiçbir savaşın kazanını yoktur. Savaşlar her zaman insanlık için bir kayıptır. Bu savaşın sonunda yurdumuz yabancı, emperyalist güçler tarafından istila edildi. Ne kadar şanslı bir milletiz ki, dünyaya yüzyılda bir gelecek askeri deha bizim milletimizden biriydi. 1919’da M. Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla kurtuluş destanımız başladı. Kurtuluş savaşı, tüm dünya milletlerine bağımsızlık adına ilham kaynağı olan, emperyalist güçlere karşı verilmiş çok büyük bir savaştır. Yokluklar, imkânsızlıklar içinde kazanılmış bir zaferdir. Bu zaferin kazanılmasında Büyük Atatürk’ün ya istiklal ya ölüm diyerek yola çıkması büyük rol oynamıştır. Herkesin bir ülkesi vardır fakat her ülkenin bir Atatürk’ü yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.” dedi 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.