ATATÜRK'ÜN KUŞADASI'NA GELİŞİNİN 93’ÜNCÜ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

ATATÜRK'ÜN KUŞADASI'NA GELİŞİNİN 93’ÜNCÜ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kuşadası'na gelişinin 93’üncü yıldönümü Gazibeğendi’de düzenlenen bir törenle kutlandı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Kuşadası’na gelişinin 93’üncü yıldönümü nedeniyle düzenlenen törene Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kuşadası Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Tezcan, ADÜ Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Osman Eralp Çolakoğlu, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Kayalı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kuşadası'na gelişinin 93’üncü yıldönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşadığını belirterek "1917 yılında memleketin her tarafı işgal atındayken ve Osman imparatorluğu yok edilmişken 'Milletin geleceğini yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır' diyen Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk,  çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş ve kurtuluş sürecini böyle özetlemiştir. Yaşamı boyunca ülkenin hürriyeti için büyük bir kararlılıkla bütün sorumluluklarını yerine getiren önderimiz Mustafa Kemal Atatürk aynı zamanda ülkemizi uygar batı medeniyetleri seviyesine çıkarmak her zaman büyük bir kararlılıkla çalıştı.  Bu tür önemli günlerde sadece Atatürk'ü anmak değil onu anlamak ve okumak lazım. Hiç unutmayalım ki kurtuluş savasındaki başarı tankla, topla, tüfekle değil milletin azmi, kararlılığı, vatan sevgisi ve birlikteliğiyle olmuştur. Bu birlikteliği o dönemde olduğu günümüzde de ayakta tutmamız lazım” dedi.

Kaymakam Aksoy ise bugünün Kuşadalılar için büyük önem taşıdığını belirterek "Öncelikle ilk görevimiz  geçmişe ilişkin bilgilerimizi tazelemek ve tarih bilincimizi geliştirmek olmalıdır. İkinci büyük görevimiz ise büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü ve onun dönemini daha iyi anlamak ve yeni nesillere doğru şekilde aktarmaktır. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk  hayatının her döneminde görev alanını hakimiyet altında tutmuştur. Ülkeyi tanımayı, yöre insanları ile temasta bulunmayı ilke haline getirmiştir.  Atatürk çocukluğundan başlayarak sorumlu olduğu bütün alanlarda kurtuluş mücadelesinden cumhuriyetin inşasına kadar bu uygulamayı kesintisiz sürdürmüş, çeşitli yurt gezilerine çıkmış, Anadolu'nun hemen hemen her yöresini bizzat görmüş ve halkın tüm kesimleriyle doğrudan temaslarda bulunmuştur. Ben bu önemli günde başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını şükranla anıyor siz değerli katılımcılara burada olduğunuz için teşekkür ediyorum” dedi.

Tören halk oyunları ekipleri tarafından sergilenen zeybek gösterileri ile sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.