Ateş Çemberinde İzmir Sergisi uzatıldı

Ateş Çemberinde İzmir Sergisi uzatıldı

Karşıyaka Belediyesi, Ateş Çemberinde İzmir Sergisinin yoğun ilgi üzerine uzatıldığını duyurdu.

MEDYA EGE - İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun ve büyük yangının yüzüncü yılı dolayısıyla hazırlanan Ateş Çemberinde İzmir-İşgalden Kurtuluşa Sergisi, ilgi üzerine uzatıldı.

file-1662965393956-52.png

Karşıyaka Belediyesi tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada “İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun ve büyük yangının yüzüncü yılı dolayısıyla Çatı Bostanlı’da açtığımız ‘Ateş Çemberinde İzmir, İşgalden Kurtuluşa’ Sergisi yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Özellikle okullardan gördüğü ilgi ve talep nedeniyle sergimizin süresini bir kez daha uzatıyoruz. Tüm tarih severleri sergimize bekliyoruz.” İfadeleri ile davette bulunuldu.

6juo9e.jpeg

Sergi, Mondros Mütarekesi’nin imzalanmasının ardından 15 Mayıs 1919 tarihinde İzmir’in Yunanistan tarafından işgal edilmesiyle başlayan Milli Mücadele ve kurtuluş sürecini kapsıyor. Nejat Yentürk koleksiyonu ve arşivinden seçilen fotoğraf, belge, gazete, kitap ve haritalar eşliğinde hazırlanan serginin küratörlüğünü koleksiyoncu ve araştırmacı Aybala Yentürk’ün üstlendiği serginin tasarım ve kurulum süreci tümüyle Karşıyaka Belediyesi tarafından gerçekleştirildi. Sergide yer verilen belgesel niteliğindeki fotoğraf ve filmler, yüz yıl önce yaşanan trajik olaylara tanıklık ediyor. Çoğu devlet arşivlerinde bile bulunmayan, ilk defa izleyici ve okuyucu karşına çıkan belge ve fotoğraflara yer veriyor olması serginin önemli bir özelliği.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.