Atık toplayıcılardan aday adayı Laçin'e destek

Atık toplayıcılardan aday adayı Laçin'e destek

İzmir'de atık kağıt toplayarak geçimini sağlayan geri dönüşüm işçileri, CHP İzmir Milletvekili Aday Adayı Evren Laçin'e destek vermek için kağıt topladıkları çuvalların üstüne adını yazdılar.

Seçim takvimi uyarınca siyasi partiler milletvekili aday listelerini Pazar günü saat 17.00’ye kadar Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim edecek. Siyasi partilerde bir yandan aday listelerini belirlemek için yoğun çalışma yürütülürken, milletvekili aday adaylarına destek verenlerin kulis trafiği sürüyor. İzmir'de geri dönüşüm işçileri bugüne kadar yaşadıkları sorunları duyuramadıklarını belirterek İzmir Seyyar Satıcılar ve Sanatkârlar Meclisi Başkanı Evren Laçin'i mecliste görmek istediklerini dile getirdi.

2.jpg

1881 Televizyonu'nda gazeteci Semra İğtaç'ın sorularını canlı yayında yanıtlayan Evren Laçin "Güvencesiz olarak çalışan sokaktaki arkadaşlarımız kendilerinden biri olarak bizi gördükleri için adımızı ekmek teknelerine yazmışlar. Kendi adıma sokaklar adına çok mutlu oldum. 13'üncü Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu için İstanbul'daki sokak satıcıları kardeşlerimizin el arabalarının üzerine yazdıkları "Ben geliyorum Kemal" yazılarıyla bu eylem sosyal medyada ilk gündem oldu. Arkadaşlarımız buradan esinlenmişler. Evren Laçin''e nasıl destek oluruz diye düşünmüşler. Çok gururlandım. 6 .5 milyon seyyar esnafın mecliste sesi olacağıma inanıyorum." dedi.

1.jpg

"Sesimiz Evren Laçin" yazısını el arabasının üzerine yazan kağıt toplayıcısı Osman Yaptıterek "Hiçbir milletvekili aday adayı olan biri şimdiye kadar bana gelip sarılmadı. Evren Laçin bizden biri mecliste sesimiz olsun. Bizim haklarımız hep gasp edildi. Haklarımıza sahip çıkılsın istiyoruz. Aday Listesinde ismi mutlaka almalı" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.