Atıklar birikiyor, Dost Market’te değerlendiriliyor

Atıklar birikiyor, Dost Market’te değerlendiriliyor

Bornova Belediyesi, Dost Market’e katkı sağlamak amacıyla örnek bir projeyi hayata geçirdi.

Bornova Belediyesi vatandaşlara geri dönüşüm hakkında farkındalık kazandırmak ve toplanan atıklar ile dönüşen ürünler sayesinde Dost Market’e katkı sağlamak  amacıyla örnek bir projeyi hayata geçirdi. Dört firmanın işbirliğiyle “Atıklar birikiyor Dost Market’te değerlendiriliyor” sloganı ile hayata geçirilen projeyle ilgi protokol imzalandı. Yoğun katılımla gerçekleşen törene özellikle kadınlar ve çocuklar büyük ilgi gösterdi. Başkan Olgun Atila, “Bu proje sayesinde paydaşlarımız ve vatandaşlarımızla birlikte hem çevre duyarlılığını arttıracağız hem de Dost Market’ten yararlananan ihtiyaç sahiplerimize daha fazla katkı sağlayacağız” dedi.

Bornova Belediyesi Dost Market’e katkı sağlamak  amacıyla örnek bir projeyi daha hayata geçirdi. Dört firmanın işbirliğinde “Atıklar birikiyor Dost Market’te değerlendiriliyor” slogan ile hayata geçirilen projeyle ilgili protokol imzalandı. Bornova Büyükpark düzenlenen törende, işbirliği protokolüne imzaları, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Atkasan A.Ş Yetkilisi Lütfü Kıpkıp, Ali Mancar Kastaş Kağıt A.Ş Genel Müdürü, Deha Bitkisel Atık Yağ Toplama A.Ş Şirket Danışmanı Zekiye Seda Sönmez attı. Başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere vatandaşlar törene yoğun ilgi gösterdi. Getirdikleri atıkları geri dönüşüm kutularına atan çocuklara kitap, kadınlara ise cam bardak ve temizlik malzemesi hediye edildi.

Hem çevrenin korunması hem Dost Market’e katkı

Başkan Olgun Atila, Dost Market ile iyiliğe aracılık etmeye,   var olan problemleri ve güzellikleri paylaşarak çözmeye çalıştıklarını belirterek,  “Bu proje sayesinde paydaşlarımız ve vatandaşlarımızla birlikte hem çevre duyarlılığını arttıracağız hem de Dost Market’ten yararlananan ihtiyaç sahiplerimize daha fazla katkı sağlayacağız. Atıklarımızı doğru ayrıştırmayı öğreneceğiz. Bugün burada kadınlarımız ve çocuklarımızın gösterdiği ilgi bizi mutlu ediyor ve gelecek için umutlandırıyor. Biz büyük bir aileyiz. Bornova bizim evimiz. Evimize, geleceğimize birlikte sahip çıkalım” dedi.

Vatandaşların katılımıyla büyüyecek

Proje ortakları firmalar adına konuşan Muzaffer Pınarbaşı Cam Şişe İşletmesi  Genel Müdürü Ergin Erdinç ise, Bornova Belediyesi’ne böylesi bir projeye öncü olduğu için teşekkür ederek, “İşletmeler ticari faaliyetlerini yönetirken yoku var etmek, azı çok etmek ilkesiyle hareket ederler. Olmayan birşeyin ortaya konulması, bir değer yaratılması oldukça güç bir çalışmadır. Bizler bugün burada bunu gerçekleştirmek üzere bir aradayız. Bu proje sizlerin katılım ve katkıları ile başarılı olacak.” diye konuştu.

Dost Market’in rafları dolacak

Protokol ile Bornova Belediyesi, Kastaş A.Ş., Atkasan A.Ş., Muzaffer Pınarbaşı Cam Şişe İşletmesi, Deha Bitkisel Atık Yağ Toplama A.Ş işbirliğinde dar gelirli ve ihtiyaçlı aileler için açılan Dost Market’e  kırtasiye malzemesi, çay ve su bardağı gibi cam ev eşyası ve temizlik malzemesi desteği periyodik aralıklar ile sağlanacak. Bornova Belediyesi’nin kentin dört bir yanındaki kumbaralarıyla birlikte Dost Market’in Merkez, Altındağ ve Doğanlar’daki şubelerine yerleştirdiği kumbaralarda toplanacak atıklar firmalara teslim edilecek.

İmzalanan protokol gereği, Kastaş Kağıt A.Ş ve Atkasan A.Ş. Dost Markete her ay 100 adet kırtasiye seti desteği sağlayacak. Muzaffer Pınarbaşı Cam Şişe İşletmesi yine her ay olmak üzere 150 adet 6’lı çay bardağı ve150 adet 6’lı su bardağı verecek. Deha Bitkisel Atık Yağ Toplama A.Ş ise aynı koşullarda100 adet 750 ml’lik temizlik malzemesi desteği verecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.