Atıklardan yola çıkıp çözüm ürettiler

Atıklardan yola çıkıp çözüm ürettiler

Bahçeşehir Koleji İzmir Kuzey Kampüsü Ortaokulu öğrencilerinden oluşan toplumsal problem çözme takımları, ‘’Future Problem Solving International Program’’ kapsamında dünya sorunlarına çözümler üretiyor.

Kampüsteki altıncı sınıf öğrencilerinden oluşan bir grup gönüllü öğrenci, ülkemizde geçen sene yaşanan orman yangınları, müsilaj (Deniz salyası), kuraklık gibi sorunların temelinde iklim değişikliğinin olduğunu fark etti. Bu soruna kendilerince nasıl çözüm üreteceklerini araştırırken geri dönüşümün bu çözümlerden biri olabileceği sonucuna vardı.

bahcesehir-koleji-foto.jpg

Öğrenciler, okuldaki arkadaşlarını bilinçlendirmek için ‘’Atıklar Zenginliğiniz Olsun’’ sloganı ile atölyeler düzenleyerek geri dönüşüm ürünlerinin tekrar kullanılabileceğine dikkat çekti. Kamu spotu yapıp, el broşürü hazırlayarak arkadaşlarının farkındalıklarını artırmaya çalıştı. Kampüs müdürü Serkan Taşcıoğlu, Kuzey Kampüs öğrencilerinin akademik gelişimlerinin yanı sıra toplum ve çevre farkındalıklarının artırılmasına yönelik bu tür ulusal ve uluslararası proje çalışmalarına katılmalarından dolayı çok mutlu olduklarını ve desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.