Atila, EGİAD'ı ziyaret etti: Siyaset gençlerden geçer

Atila, EGİAD'ı ziyaret etti: Siyaset gençlerden geçer

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, EGİAD’ı ziyaret etti. Ziyarette, genç aday ve inovasyon konuları ön plana çıktı. Atila, genç iş insanlarının desteğini aldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, Ege Genç İş İnsanları Derneği'ni (EGİAD) ziyaret etti. Ziyarette EGİAD Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer ve Yönetim Kurulu Üyeleri tam kadro yer aldı. Ziyarete, genç başkan adayı ve inovasyon konuları damga vurdu.

egiad-2.jpg

EGİAD’TAN GENÇ BAŞKAN ÖVGÜSÜ

EGİAD Başkanı Yelkenbiçer, siyasetin gençleşmesini talep ettiklerini ve Atila’nın aday adaylığından duyduğu memnuniyeti “Aday adaylığınızdan mutluluk duyuyoruz. Genç başkan oluşunuz derneğimizin kültürüne çok uyumlu. Biz her zaman siyasetin gençleşmesi gerektiğini düşünüyoruz. Eğer muhakkak aday olursanız zaten seçimlere dair bir çekincemiz yok. İzmir'de gençlerin de parti meclislerinde, ilçe meclislerinde görev alabilmesinin önünün açılmasını istiyoruz” cümleleri ile dile getirdi.

Yelkenbiçer, Atila’yı Bornova Belediye Başkanlığı sürecinden tanıdıklarına dikkat çekerek “Bizim jenerasyondan bizi anlayabilen kişilerin olması bizim için çok keyifli. Aynı dili konuşabileceğimizi düşünmek istiyoruz. Bundan dolayı mutluyum” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila ise, genç iş insanları ile bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek sözlerine başladı. Atila burada yaptığı konuşmada İzmir’in bir inovasyon kenti olmasına dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu. Atila, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu takdirde Yapay Zeka ve İnovasyon Müdürlüğü kuracaklarını söyledi.

egiad-1.jpg

YAPAY ZEKA VE İNOVASYON MÜDÜRLÜĞÜ

Atila, şu an taslak aşamasında olan Yapay Zeka ve İnovasyon Müdürlüğü hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Atila şunları aktardı; “Gençlik önemli fakat önemli olan genç bir bakış açısına sahip olmak. Hangi yaşta olursak olalım yeni, inovasyona açık, çağdaş, ilerici olmak lazım. Göreve geldiğimiz takdirde Yapay Zekâ ve İnovasyon Müdürlüğü isminde bir müdürlük kurmak istiyorum. Bu henüz taslak aşamasında, üzerinde beyin jimnastiği yapıyoruz. Bunun içinde etkileşimli mobil uygulamalar düşünüyoruz. Vatandaşın hayatını kolaylaştıracak mobil uygulamalar. Vatandaşın kolayca ulaşıp kullanabileceği mobil uygulamalar. Trafik optimasyonu da yapacağız. Bununla ilgili var olan çalışmayı daha akıllı hale getireceğiz. Trafik sıkışıklığını azaltarak ulaşım verimliliğini arttırarak trafiği yönlendirmeliyiz. Çevresel izleme; sensörler ve yapay zekâ kullanarak çevresel faktörleri izleyerek çevre dostu projeler üretmek istiyorum. Enerji verimliliği, akıllı enerji ve üretim sistemleri ile belediyenin enerji tüketimini optimize ederek çevresel etkileri azaltmak. Bilgi analizleri ve tahmin; Su, elektrik gibi kaynakları tahmin ederek kaynakların daha etkili şekilde yönlendirilmesini sağlamak. Dijital katılım ve geri bildirim; Sosyal medya ve çevrimiçi platformlar üzerinden vatandaşların görüşlerini alarak belediyenin hizmetlerini geliştirmek ve daha fazla genç istihdamını sağlamak. Bunlar yeni düşünceler; inovasyon hayatımızın her alanında olması lazım. Sürdürülebilir ve dijitalleşmeyi çok önemsiyorum.’’

“İLK OLGUN BAŞKAN DİLLENDİRDİ”

Atila’nın inovasyona yönelik açıklamaları Yelkenbiçer tarafından “Aday adayları arasında inovasyon müdürlüğünü ilk siz dillendirdiniz. Bu fikrinizden çok memnun olduk” sözleriyle karşılandı.

Atila öte yandan Körfez’in kent hayatında daha fazla rol oynaması gerektiğine de dikkat çekti. Atila şunları aktardı; “Denizi yaşayan, körfezi yaşayan bir toplum olmalıyız. Yelkenleriyle, deniz taksileriyle, artan vapur seferleriyle Körfez’i daha çok kent yaşamına katlamalıyız. İstanbul'da olduğu gibi, kent için 8-10 kişilik taksilerle de hızlı bir şekilde karşıya geçmeliyiz. Yani körfezi yaşamalıyız.”

Atila öte yandan, 31 Mart Yerel Seçimlerinin Türkiye siyasetinde bir sınav niteliği taşıyacağını şu sözlerle anlattı; “Değişim sadece CHP’de olmadı. Bu Türkiye siyasetini değiştirecek en önemli dönemeçlerden biri 31 Mart 2024 Seçimleri olacak. İzmir'de de, Ege bölgesinde de, diğer kentlerde de daha çok genç ve kadın arkadaşımızın olması istenilen siyasetteki değişimin başlangıcı olacaktır.”

ORTAK AKIL VE ŞEFFAFLIK VURGUSU

Konuşmasında ortak akla dikkat çeken Atila “Esasında bizim belediyecilik anlayışımızın birinci temel ve en önemli temel noktası; ortak akıl ve birlikte karar verebilmek. Bunu çok önemsiyorum. Kenti, kentlilerimizin yönetmesi gerektiğini, biz seçilmişlerin ya da seçilecek olanların bir orkestra şefi olması gerektiğini düşünüyorum. Kentin öncelik sıralarına göre, istatistik raporlarına göre, anketlere göre, vatandaşlık noktalarının, sivil toplum örgütlerinin, meslek odalarının, üniversitelerinin önerileriyle birlikte yoğrularak yeni bir yolculuk ve yeni bir siyaset ortaya çıkmalı” diye konuştu.

Atila, şeffaf yöneticilik anlayışının önemine ise şu sözlerle ortaya koydu; “Siyasette şeffaflık esastır. Yapılan tüm projelerin anlık internet mecralarında, yine belediyenin billboardlarında yayınlanacak. Yeni bir siyaset dili ortaya koyacağız.”

GENÇLERİN ÖNÜ AÇILACAK

Göreve geldiği takdirde amaçlarından birinin gençlerin önünü açmak olduğunu söyleyen Atila, “Benim tarzım, çalışma şeklim, daha çok sokakta ve alanda olmak. Sosyal medyadan, telefonlardan, arkadaşlarımızdan gelen taleplere, anlık dönüşler sağladık. Geçmişteki birikimimizi ve deneyimizi, şimdi 30 ilçeye ve İzmir'e koyma gibi bir hedefimiz var. 30 ilçe arasında, bir aile bağı kuracağız. Hiçbir ayrım yapılmadan, her ilçeye eşit, adaletli çalışacağız. Göreve geldiğim takdirde de, en az bir kere, Büyükşehir Meclisini bir ilçede yapacağım. Dolayısıyla bütün ilçelerin birbiri arasında dayanışmasını sağlamak önemli” diye konuştu.

Atila’nın çalışmalarına “Sizinle çözüm ortağı olabiliriz. Sizinle iyi bir sinerji yakalayacağımızı düşünüyoruz” ifadeleri ile destek verdi.

Atila da siyasetin gençlerle değişeceğine dikkat çekerek “Sizin gibi genç arkadaşların siyasette rol almasının önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü siyaseti gençler ve bizler de işleyebiliriz. Genç insanlar daha idealist” dedi.

Atila öte yandan “En yakın yol arkadaşımız EGİAD olacak” sözleriyle işbirliği ve ortak akla dikkat çekti.

Ön seçim konusuna da değinen Atila, “Ön seçimde mütevazıyız ama iddialıyız. Anketlerde de ön seçimlerde de açık ara önde olacağımı biliyorum. İnşallah hep birlikte güzel bir fotoğraf ortaya koyarız” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.