Atılan Gaz Fişeği Akademisyenin Cebine Patlamadan Düştü

Atılan Gaz Fişeği Akademisyenin Cebine Patlamadan Düştü

Ankara Üniversitesi'nde öğrenciler arası bir soruna müdahale etmek için kampüse giren polisin attığı gaz bombalarından biri bir öğretim görevlisinin cebine girdi. Kapsülü fark etmeyen öğretim görevlisi kapsül katıldığı konferansta patlayınca büyük korku y

Ankara Üniversitesi'nde dün gerçekleşen olayda, Cebeci Kampüsü'nde öğrenciler arasında bir kavgayı engellemek amacıyla kampüse giren Çevik Kuvvet polisleri öğrencileri binalara girmeye zorlayarak, öğretim görevlileri ve öğrencileri tartakladı. gaz fişeği atan polis, sabah 11.30 sıralarında 19 öğrenciyi de göz altına aldı.

Dün sabah saatlerinde Ankara Üniversitesi'ne giren polis fakülte içerisinde arama gerçekleştirdi. 19 öğrenci polis tarafından gözaltına alınırken, müdahaleyi gerçekleştiren polisler kampüse TOMAlar ile girerek, gaz fişeği kullandı.

Öğretim görevlilerinin sert olarak yorumladığı müdahalede atılan bir gaz fişeği o sırada müdahaleyi izleyen bir öğretim görevlisinin cebine girdi. Cebine gaz bombası düştüğünü fark etmeyen akademisyen, Mülkiye Şeref Salonu'nda düzenlenen bir konferansı izlemeye gitti. Konferansı izleyen akademisyenin cebindeki gaz fişeği bir süre sonra patlayarak, konferansa katılan kişiler arasında büyük paniğe yol açtı.

Siyasi Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof Dr. Serpil Sancar, polisin müdahalesi ve konferansta patlayan gaz fişeği hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde vize sınavlarının olduğu sırada Cebeci Kampüsü'nde bulunan Hukuk Fakültesi'nde çıkan bir kavgayı engellemek üzere polisin kampüse girdiğini söyleyen Dekan, ortada polis müdahalesini gerektirecek sorun olmamasına rağmen, polisin içeriye girerek öğrencilere yönelik tahrik edici ifade ve davranışlarda bulunduğunu ifade etti.

 

Polisin öğrencileri binaya girmeye zorladığını belirten Dekan, gereksiz yapılan müdahalede öğretim görevlilerini tartakladığını ve kendisinin Dekan olduğunu belirttiği halde olduğu alana gaz fişeği atıldığını belirtti. Dekan ayrıca atılan gazların dekanlık katına yayıldığını belirterek, personel, öğrenci ve öğretim görevlilerinin kendisi de dahil olmak üzere rahatsız olduğunu söyledi. Olaylar sırasında öğrencilerin basiretli davrandığını söyleyen dekan, sorumlu davranan öğrencilerin polisle ortaya çıkacak bir gerilime sebebiyet vermeyecek şekilde hareket ettiğini belirtti.

Çevik kuvvetin öğrencileri fakülte binalarına sokmak için attığı gaz kapsüllerinden birinin, bir öğretim görevlisinin cebine girdiğini ve öğretim görevlisinin bu fişeği fark etmemiş olduğunu belirten Serpil Sancar, fişeğin cebinde olduğundan habersiz olan öğretim görevlisinin bir konferansa katıldığını ve konferans esnasında fişeğin cebinde patlayarak büyük korku ve paniğe sebep olduğunun altını çizdi.

Eğitime ara verildi

Dekan açıklamasında vize sınavlarının yapılmasının mümkün olmadığını söyleyerek, eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu. Öte yandan Cebeci Kampüsü'nde barış ortamı çağrısı yapan dekan, öğrenci ve öğretim görevlilerini dayanışma ve işbirliği içerisinde hareket etmeye davet etti.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.