ATM dolandırıcıları İzmir'de yakalandı

ATM dolandırıcıları İzmir'de yakalandı

Polis kıskıvrak yakaladı...

İzmir'de başkalarına ait banka ve kredi kartı bilgilerini ATM'lere yerleştirdikleri düzenekle kopyalayarak hesaplarını boşaltmak isteyen Bulgaristan uyruklu 3 zanlı tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Karşıyaka ilçesinde bir bankaya ait ATM'ye kart kopyalama aparatının takılı olduğunun görülmesi üzerine çalışma başlattı.

Çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye alan ekipler, şüphelilerin Bulgaristan plakalı bir araçla gelen 3 kişi olduğunu tespit etti.

Plaka tanıma sistemi kayıtlarından aracın geliş güzergahını inceleyen ekipler, zanlıların Bulgaristan'dan Kırklareli Dereköy Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptıklarını belirledi.

Otomobilin İzmir'e geliş güzergahını kontrol eden ekipler, şüpheliler Panoyat Pavlov S. (45), Manol Tamov G. (47) ve Rodostin Donchev S'nin (54) Aliağa ilçesinde bir otelde konakladıklarını, buradan da kent merkezine gelerek ATM'ye düzenek yerleştirdiklerini tespit etti.

Takip edildiklerini anlayan zanlılar, aynı güzergahtan Türkiye'yi terk etti.

İkinci kez gelince yakalandılar

Ekipler, söz konusu kişilerin 15 Haziran'da yeniden Türkiye'ye geldiğini ve Aliağa'da daha önce kaldıkları otele yerleştiklerini belirleyince operasyon yaptı.

Operasyonda 3 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte bir dizüstü bilgisayar, 5 cep telefonu, 5 hafıza kartı, 10 kart kopyalama aparatı, 3 gizli kamera düzeneği, çok sayıda aparat yapım malzemesi, kopyalanmış kartların bilgilerinin aktarılmasına yarayan 16 manyetik şeritli kart ele geçirildi.

Emniyette suçlarını itiraf eden zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Aparatları dizüstü bilgisayara gizlemişler

Zanlıların sınır kapısından geçerken dikkat çekmemek için kart kopyalama aparatları ile şerit halindeki gizli kamera düzeneklerini dizüstü bilgisayarın içinde sakladıkları belirlendi.

Otel fiyatlarının uygun olması ve kent merkezine yakınlığı nedeniyle Aliağa'yı tercih ettiklerini söyleyen şüphelilerin, Türkiye'de bilgilerini ele geçirdiği hesaplardaki parayı Bulgaristan'da çekmeyi planladıkları, ancak polisin dikkati sayesinde yakalandıkları belirtildi.

Şüphelilerin profesyonel olduğu, ellerindeki düzenek ve teknik malzemelerle çok kısa sürede milyon dolarlık dolandırıcılık yapabilecek düzeyde olduğu kaydedildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.