ATM'de Kartınızı Çaldırmayın!!!

ATM'de Kartınızı Çaldırmayın!!!

Uzmanlar ATM'lere kurulan düzeneklerle kart bilgilerini çalınabileceği konusunda uyardı.

Uzmanlar ATM'lere bazı kişiler tarafından kurulan düzeneklerle kart bilgilerinin kopyalanabileceğini açıkladı. Özellikle kart yuvalarına dışarıdan bakıldığında görülmesi mümkün olmayan aparatlar yerleştirilerek kart bilgilerinin kopyalanabildiğini söyleyen Bursa Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü Başkomiser Suat Dilber, aynı zamanda şifre girilirken çıkan ses dosyasının da kayıt edildiği ve bu bilgilerin yurt dışında bu alanda uzmanlaşmış kişilere gönderilerek kartın kopyalanabildiğini açıkladı. 

Dilber, gönderilen dosyaların okunabilir ve kullanılabilir hale getirmenin 15-20 dolar gibi bir meblağ karşılığında halledebileceğini söyleyerek bunun sadece uzman kişiler tarafından yapılabileceğini ifade etti. Öte yandan şifre kullanılması konusunda da uyarıda bulunan Dilber, şifrenin tek elle girilmesi e diğer elle de girilen şifrenin kapatılması gerektiğini vurguladı. Başkomiser, ATM'lere kamera da kurulduğunu söyleyerek, böylece kolay yoldan kart bilgilerinin ele geçirilemeyeceğini ifade etti.

Bankamatikte göze alışılagelmiş bir şeyler görürseniz dikkat...

Suat Dilber, bankamatiklerde normalde görülmeyen ve alışılagelmişin dışında bir şey görülmesi durumunda polise haber verilmesini isteyerek polise kontrol ettirilmesini tavsiye etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.