Atopik Cilt Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Atopik Cilt Nedir? Belirtileri Nelerdir?

En yaygın cilt problemleri arasında yer alan Atopik dermatit, çok kuru ve hassas ciltlerde gözlemlenen cilt rahatsızlığıdır.

Çevresel faktörler, yanlış ürün kullanımı, mevsim geçişleri ve cildin susuz kalması zamanla cilt bariyerinin zayıflamasına neden olur. Eğer önlem alınmaz ise cilt kurumaya başlar ve pul pul dökülmeler meydana gelir. Bu durum cildin hassaslaşmasına ve daha fazla zarar görmesine zemin hazırlar.

Atopik Dermatit Cilt Probleminin Belirtileri

  • Aşırı kuruluk
  • Pul pul dökülme
  • Kaşıntı
  • Kızarıklık
  • Hassasiyet

Bioderma Atoderm Serisi

Yenidoğan bebekler dahil her yaş grubunda rastlanan atopik dermatit cilt problemine en etkili sonucu sunuyor!  Seri içeriğinde yüz temizleme jeli, yoğun nemlendirici krem, kalıp temizleyici (sabun), duş jeli, dudak kremi ve rahatlatıcı yüz spreyi bulunmaktadır. Serinin öne çıkan ürünlerinde ise Bioderma Atoderm Intensive Baume bakım kremi yer almaktadır.

basliksiz-3-007.jpg

Bebek, çocuk ve yetişkinlerin kullanımına uygun olarak geliştirilmiş Bioderma Atoderm Cream patentli formülü sayesinde koruyucu bir katman oluşturarak cilt bariyerini güçlendirmeyi hedefler. Yoğun nemlendirici ve besleyici özelliği cilt kuruluğu, hassasiyet, kaşıntı ve kızarıklıkları gidermeyi sağlar. İçeriğindeki Ayçiçek yağı cildin ihtiyaç duyduğu nemi sağlar ve yumuşaklık kazandırır. Parfüm, paraben gibi zararlı kimyasallar içermeyen özelliği sayesinde ebeveynlerin de güvenle tercih ettiği ürünler arasında her zaman yerini korumaktadır. Üstelik yüz ve vücut kullanımına uygun Bioderma Intensive cream çok yönlü kullanımı ile pratik uygulama sağlar. 

Atopik Ciltlerin Dikkatine!

Atopik dermatit bir cilde sahip kişiler için günlük yüz ve vücut temizliği son derece önemlidir. Çünkü bu cilt tipleri çevresel faktörlere karşı oldukça savunmasız ve hassastır. Özellikle kuru soğuk, yanlış ürün kullanımı hassasiyeti ve kuruluğu tetikleyerek cildin iyileşme süresini geciktirir. Peki atopik cilde sahip kişiler için bakım rutini nasıl olmalıdır? Birlikte inceleyelim.

Öncelikle cildi kurutmayacak ve nemini dengeleyecek bir temizleme jeli tercih edilmelidir. Bioderma Atoderm Shower Gel yüz ve vücut için kullanımına uygun özelliği ile doğru bir tercih olabilir. Sonrasında Bioderma kuru cilt nemlendirici mutlaka uygulanmalı, aşırı sıcak ve soğuk ortamlardan kaçınılmalıdır.

Yüzdeki kuruluk kadar vücut kuruluğuna da dikkat edilmelidir. Vücudunuzda ileri derece bir kuruluk ve kaşıntı yaşıyorsanız Bioderma Shower Oil duş yağını mutlaka denemelisiniz. Duş sırasında cildinizi hem temizler hem de ihtiyaç duyduğu nemi geri kazandırır. Kuruluğa bağlı kaşıntıyı giderir ve hassasiyeti yatıştırır. Duş sonrası rahatlamış ve yumuşacık bir ten hissi sağlar. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.