Av. Ayşe Nur Pamukçu: “İmar barışını sakın kaçırmayın”

Av. Ayşe Nur Pamukçu: “İmar barışını sakın kaçırmayın”

Medya Ege TV'de Gazeteci Ali Eyce'nin hazırlayıp, sunduğu 'Hakkımız Hukukumuz' programının canlı yayın konuğu İzmir Barosu Avukatlarından Ayşe Nur Pamukçu oldu.

Medya Ege TV ekranlarında canlı olarak yayınlanan 'Hakkımız Hukukumuz'  programına katılan İzmir Barosu Avukatlarından Ayşe Nur Pamukçu, imar barışıyla ilgili vatandaşları bilgilendirirken uyarıda bulundu, "İmar başırını kaçırmasınlar.Barış yaparken de yanlış olmasınlar. Uzmanlardan mutlaka destek alsınlar. Zira yanlışların bedeli çok ağır olur" dedi.

img_1761.jpg

Avukat Pamukçu, 31 Aralık 2018 tarihinde son başvuru tarihi olan İmar Barışıyla ilgili bilgilendirmede bulundu. Vatandaşların, imar barışı sürecini kaçırmadan mutlaka, kaçak yapı ve yapılaşmaları varsa başvuru yapmasının maddi anlamda onlara büyük kazanımlar yaratacağını belirterek "İmar barışı kapsamında, mutlaka konunun uzmanı kişilerden yardım istesinler. Ölçümlerin ve bildirimlerin mutlaka tam olması gerekiyor. Çünkü imar barışı beyana dayalı bir sistem. Beyanınız yanlış olursa ve bu barış süreci bittikten sonra ortaya çıkarsa, hem paranız gider, hem de barış şartlarını yerine getiremediğiniz için yine kaçak durumuna düşürseniz" dedi.

İmar başarı konusunda, vatandaşların çok yanlış bilgiler ve korkular içinde olduğunu belirten Avukat Ayşe Nur Pamukçu, "Öncelikle şunu vatandaşlarımızın bilmesi gerekiyor. Eğer bir vatandaşın tapulu arsası üzerine, ya da ona ait bir mal üzerinde kaçak bir şey yaptıysanız bu konuda imar barışı size hiç bir şekilde işlemiyor. İmar barışı için ya kendi malınız üzerinde kaçak durumda işlem olması gerekiyor, ya da devlete ait, sosyal donatı alanları dışında olan yerlerde kaçak yapınızı olması gerekiyor. Bunun dışında, balkon kapatma, bodrum ekleme, odaya ilave yapma gibi konular imar barışı kapsamında kaçırılmaması gereken, sonradan çok ağır maddi sonuçları olan durumalardır" dedi.

Hukukçulara danışmanın, çözülemeyen konularda mutlaka başvurması gerektiğini belirten Avukat Ayşe Nur Pamukçu, "İmar başırının kanunları belli. Bu kanunlara aykırı davranışlar içinde olmak içinde çıkılması zor hukuku süreçleri de beraberinde getirir. Bu anlamda, zor durumlarda mutlaka konusunda uzman hukukçulardan, sorunun çözümü konusunda destek alınması gerekir" dedi.

Osmanlı Tapusu ve kamuoyu tarafından Atatürk tapusu olarak bilinen, mübadele döneminde kalma tapularla ilgili de kısa bilgilendirme yapan Avukat Pamukçu, "Öncelikle tapu kadastronun geçtiği yerlerde, eğer herhangi bir süre uzatıcı hukuku dava yok ise, 10 geçtiğinde artık elinizde ne tapu olursa, olsun hak sahibi olamazsınız. Elimde böyle bir tapu var diyenlerin, yine hukukçu desteğiyle, ayrıntılı araştırma yapması gerekir. Bu hakkının hala var olduğunu bilmesi ve ona göre hukuku süreçleri de başlatması için" dedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.