Av. Mutlu Çakır: "Baro, akademiye dönüşecek"

Av. Mutlu Çakır: "Baro, akademiye dönüşecek"

İzmir Barosu'nda seçim heyecanı

 

20-21 Ekim tarihlerinde, 9 bin civarında faal avukatın üye olduğu İzmir Barosu, seçimli genel kurula gidiyor. Seçimlere, 5 ayrı liste katılıyor. Bunlar, Cumhuriyetçi Avukatlar, Yenilikçi Avukatlar, Çağdaş Avukatlar, Milliyetçi Avukatlar ve yine Cumhuriyetçi Avukatlar olarak genel kurula katılıyorlar.  

İzmir Barosu Cumhuriyetçi Avukatlar Grubundan, başkan Av. Atalay Aksay’ın listesinden, yönetim kuruluna aday olan Av. Mutlu Çakır, Medya Ege’yi ziyaret etti. Mutlu Çakır’la barodaki seçim sürecini ve neden 2 ayrı Cumhuriyetçi avukatlar grubu olduğuna dair sohbet ettik. Seçilmeleri durumunda gerçekleştirmeyi hedefledikleri projelerini anlattı.

“ÇÖZÜM ODAKLI, POZİTİF BİR KAMPANYA YÜRÜTTÜK”

“Baro seçimlerinde, demokratik haklarını kullanarak aday olan ve Baroyu yönetmeye talip olan tüm gruplara ve adaylara başarılar diliyorum” diyerek söze başlayan Mutlu Çakır, “Genel kurulda ortaya çıkacak sonuç, meslektaşlarımızın özgür  iradesi olacaktır. Demokrasi kültürü, karşılıklı saygı ve seçim sonrası işbirliği düşünceleriyle, çözüm odaklı, pozitif bir kampanya yürütüyoruz. Hiç bir grupla polemiğe girmiyor ve sadece proje ve hizmet odaklı, yapıcı bir dil kullanıyoruz” dedi.

“BAROYU 10 KİŞİLİK YÖNETİM KURULU İLE YÖNETMEYECEĞİZ”

“Bizim diğer gruplardan en büyük farkımız,  en geniş ve en hazır ekibe sahip oluşumuz “ diyen Mutlu Çakır, “Baroyu 10 kişilik yönetim kurulu ile yönetmeyeceğiz. Meslektaşların sorunlarına, 7 yeni üst kurulla birlikte yöneteceğiz. Bu kurullar tüm meslektaşlarımıza açık olacak. Avukat hakları, meslek sorunları önceliğimiz ve bildirgeye aldığımız projelerimiz de belli bir takvime bağlı ve seçilirsek, bizim için saat işlemeye başlayacak.”

Ama bu, İzmir Barosu, kendi içine kapanarak, sadece proje odaklı çalışacak ve avukat hakları ve vatandaşın haklarını savunmakta çekingen kalacak anlamına asla gelmiyor. Bizler, hem yerelde hem de ulusal arenada, İzmir’e yakışan refleksleri doğru zamanda doğru yerde verecek şekilde, öncü ve güçlü bir baro idealiyle meslektaşlarımızı temsil etmeye adayız.”

“SOSYAL MEDYADA ÇOK ETKİNİZ ANCAK, BİZ BİREBİR TEMAS KURMAYA DAHA ÇOK ÖNEM VERİYORUZ”

“Bizim grup, sosyal medyayı etkin ve yaygın olarak kullanıyor ancak, meslektaşlarımıza sadece buradan değil, birebir temasla, ofis ziyaretleri ve telefonlarla da ulaşıyoruz. Onlara, sadece sorunları değil, çözümleri de bildiğimiz konusunda, ikna ediyoruz. Seçildikten sonra, takvimimiz açık ve net. Hangi aşamada hangi adımı atacağımızı ve neyi nasıl ve kiminle yapacağımızı planlamış durumdayız.  Genel kurul bize teveccüh gösterir ve destek olursa, saat gibi işleyecek programımızı da 22 Ekim günü başlatacağız.”

Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu adına Başkan adayı Atalay Aksay’ın listesinden, Yönetim Kurulu adayı olan Çakır, projelerinden bir kaçını bizimle paylaştı.

“Bizim en büyük projemiz, aslında bir cümle ile özetlenebilir: Biz, meslektaşlarımıza, “asla yalnız hissetmeyeceksiniz” sözünü veriyoruz. Başkanın 20 yıldan fazla süredir kullandığı telefonu paylaşıyoruz. Yönetim kurulu toplantılarını bile canlı yayınlama vaadimiz var. Mali ve idari şeffaflık bir numaralı kural. Meslektaşlarına, hizmetin yanında hesap da verebilir bir baroyu inşa edeceğiz.”  

“DİJİTAL BARO”

“Meslektaşlarımıza zaman kazandıracak, baroyu, çağın gereklerine uygun hale getirmek dijital devrim, önceliğimiz.”

“GENÇ AVUKATLAR, ÖNCELİKLİ”

“Mesleğin başında, maddi manevi sorunlarla boğuşan meslektaşlarımız için, doğrudan doğruya onların hayatına dokunacak projeler geliştirdik. DAS, duruşma avukatlığı bunlardan sadece birisi. Meslektaşlarımızın ev  ve ofis sahibi olmalarını kolaylaştıracak Kooperatif projesi de önem verdiğimiz bir başka proje”.

“BARO, AKADEMİYE DÖNÜŞECEK”

“Gerek staj eğitim merkezi müfredatı hazırlanması, gerekse, Üniversitelerle işbirliği içinde, yüksek lisans olanakları sunmak, Baroyu bir hukuk akademisine dönüştürecek. Eğitim üst kurulunda, birbirinden değerli hocalar ve avukatlar var.”

“HUKUK FİLMLERİ FESTİVALİ”

“5 Nisan avukatlar günü için 2019’da başlayacak olan, Kısa Film Festivali, sadece meslektaşlarımız için değil, tüm İzmir’in kültür sanat hayatına da katkı sağlayacak.”

“BARO, KAFASINI KUMA GÖMMEYECEK.”

“Tüm bunları yaparken, kafamızı kuma gömmeyeceğiz. Baro, İzmir’deki tüm sivil toplum kuruluşlarına öncülük edecek bir Baro hayalimiz var” diyen Mutlu Çakır, “Baro, toplumun erken uyarı sistemidir. Yürürlüğe girecek kanunlar halkımızın hayatını nasıl etkileyecek, bu konuda da yapıcı ve net bir tavrımız olacak. Toplumsal sorunlara duyarlı, ulusal bütünlükten taviz vermeyen, hukuk devletini koruyan, vatandaşın hakkını hukukunu arayan bir Baro izleyeceksiniz” diyerek sözlerini tamamladı.

“CUMHURİYETÇİ GRUPTA BÖLÜNME YOK”

Seçim sürecinde iki liste ile yarışan Cumhuriyetçi Avukatlar Grubundaki, bölünmeyi sorduğumuzda da:

“Bir bölünme yok. Cumhuriyetçi grup, geçen seçimde de öncesinde de farklı listelerle girdi. Seçimlerden de başarıyla çıktı. Bu seçimde de böyle olacaktır. Aday olan her arkadaşımız değerlidir ve bu görevi hak eder. Başta da dediğim gibi kararı Genel Kurul verecek. Genel Kurul, cumhuriyetçi grubu, bizleri destekleyecek ve önümüzdeki 2 yıl için baro yönetiminde bize görev verecektir. Buna inancımız tamdır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.